Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτο και πρωτογενούς τομέα Γ. Φοντάνα με βασικό θέμα «Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο». Ο περιφερειάρχης στην αρχική του τοποθέτηση επεσήμανε ότι «ο δρόμος για την ικανοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών των νησιών του Ιονίου άνοιξε με την νίκη της 25ης Μαΐου 2014 αλλά θα γίνει ασφαλής και βατός όταν επέλθει η γενικότερη πολιτική ανατροπή απέναντι στις αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πρακτικές». «Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αποτελούν σταθμό και ορόσημο για το νέο φωτεινό μέλλον που πλησιάζει».
Επίσης όπως υπογράμμισε ο Θ. Γαλιατσάτος, «η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρεμβαίνει στην συγκυρία και κάνει αισθητή την παρουσία της σε τρία επίπεδα και οκτώ σημεία». Συγκεκριμένα έκανε ειδική αναφορά στην αποκατάσταση της ισονομίας και ισοπολιτείας, στη λειτουργική προσαρμογή των προδιαγραφών του ΣΕΣ 2014-2020, στην αντικατάσταση του μνημονιακού «Καλλικράτη», στο οριστικό τέλος στις προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της κοινόχρηστης δημόσιας περιουσίας στα νησιά, στην παρουσία της ΠΙΝ στις τουριστικές αγορές, στην υλοποίηση του λαϊκού προγράμματος «ρεύμα για όλους».
Τέλος ο περιφερειάρχης κάλεσε τους πολίτες των Ιονίων «να τιμήσουν τις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ περγαμηνές του ιστορικού παρελθόντος, να μην φοβηθούν και να ολοκληρώσουν την πολιτική ανατροπή, για να πάρουν πίσω αυτά που τους στέρησαν».
«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο μετεκλογικό τοπίο που ανατέλλει, τόνισε με έμφαση ο περιφερειάρχης, θα είναι στην πρώτη γραμμή εκπροσωπώντας τα λαϊκά συμφέροντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου