Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο «ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ» ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ


Πριν αρκετό καιρό είχαμε γράψει ότι ο Βλάσης Καμπούρογλου δεν αποκλείεται να βρίσκεται στο εξωτερικό, είχαμε ρωτήσει τότε πρόσωπο του στενού του οικογενειακού περιβάλλοντος που κατάγεται από την Ιθάκηκαι  μας είχε πει πώς όντως είχε ακούσει τα περί «εξαφάνισης» στο εξωτερικό και ανησυχούσε για την ζωή του. Τι συνέβη λοιπόν με τον κ. Βλάση Καμπούρογλου, γνωστό και ως «Τζορτζ Τορ»,( έτσι αυτοαποκαλούνταν ο Βλάσης από το 2004 και μετά), αντιπρόσωπο της εταιρίας Drumilan Offset Hellas ΑΕ, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά οφέλη των ΤOR-M1 και την «κοπάνησε» για τη Βραζιλία;
Ο Καμπούρογλου, υπήρξε στενός συνεργάτης του Σύρου επιχειρηματία- εμπόρου όπλων  Φαούντ Αλ Ζαγιάτ και έχει κατηγορηθεί από τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα για ανάμειξη στις μίζες από την προμήθεια των Ρωσικών οπλικών συστημάτων.
Μετά λοιπόν από τις κατηγορίες Ζήγρα, ο Βλάσσης Καμπούρογλου φοβήθηκε και έφυγε για για τη Βραζιλία για άγνωστο χρονικό διάστημα μέχρι να κοπάσει η ιστορία μιας και η Βραζιλία είναι μια χώρα που δεν εκδίδει καταζητούμενους αφού δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβασημε την χώρα μας.
Ας θυμηθούμε ένα απόσπασμα από την απολογία Ζήγρα)
Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος. Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο Ντίνος Μιχαηλίδης είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.
Η Drumilan International (Hellas), Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία-Αντιπροσωπείες Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων, ιδρύθηκε το 1998. Δημιουργήθηκε μετά την υπογραφή (κατ΄ εντολή του Άκη Τσοχατζόπουλου) της συμφωνίας για την αγορά των TOR-M1 από τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας) και τον Μιχαήλ Βορομπιόφ, εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας ANTEY, της εταιρείας δηλαδή που κατασκεύαζε και πουλούσε τους TOR. Εδρα της εταιρείας ορίστηκε ο Δήμος Αθηναίων (Χατζηγιάννη Μέξη 5). Σήμερα εκεί στεγάζεται και ο Συνήγορος του Πολίτη.
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, μεταξύ άλλων, το αποτελούσαν οι κ. Φουάντ Αλ Ζαγιάτ του Μισέλ, Πορτογάλος υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Λευκωσίας Κύπρου, επί της οδού Τεμπών, αριθ. 22, γεννηθείς στη Δαμασκό Συρίας, το έτος 1941, καθώς και ο Βλάσιος Kαμπουρογλου του Παρασκευά, Ελληνας υπήκοος, επιχειρηματίας, κάτοικος Μελισσίων Αττικής, επί της οδού Λεωφ. Πεντέλης, γεννηθείς στην Αθήνα το έτος 1951.
Γι' αυτή την εταιρεία και τον ρόλο της καλείται ο Καμπουρογλου από τη Βουλή το 2004.
Η Drumilan Offset Program Ltd του Φουάντ Αλ Ζαγιάτ και η Drumilan International (Hellas) ΑΕ ήταν αδελφές εταιρείες - σήμερα έχουν «λυθεί». Σε αυτές μεταφέρθηκαν κατ' αρχήν τα 25 εκατ. δολάρια των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (offsets) από την Αntey.
Ο Βλάσης Καμπούρογλου κατέθεσε για το θέμα στην επιτροπή της Βουλής, στις 14/12/2004, ισχυριζόμενος ότι «η εταιρεία με έδρα την Αθήνα δεν έχει εισπράξει το παραμικρό ποσό από τη σύμβαση αντισταθμιστικών, ούτε από άλλη αιτία αφού δεν έχει εκδώσει κανένα τιμολόγιο. Ο κύκλος των εργασιών της περιοριζόταν αποκλειστικά στην υλοποίηση της σύμβασης αντισταθμιστικών ωφελημάτων των TOR-M1».
Αυτές οι δηλώσεις του προκάλεσαν και την έκρηξη βουλευτή της ΝΔ, που έφτασε να πει στον κ. Καμπούρογλου: «Προς Θεού κύριε, μας δουλεύετε εδώ πέρα μέσα;», όταν ο μάρτυρας δήλωσε ότι νιώθει «ηλίθιος», διότι η εταιρεία της οποίας προΐστατο (Drumilan), δεν είχε έσοδα, παρά το γεγονός ότι είχε αναλάβει έργα ύψους 770 εκατ. ευρώ.
Στην αποκλειστική  φώτο ο Βλάσσης Καμπούρογλου σε ευχάριστες στιγμές κεφιού που είχε διοργανωθεί προς τιμήν του, το Νοέμβριο του 2002 σε πόλη της Σερβίας (Αρχείο http://www.ithacanews.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου