Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ


ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ» ΠΟΣΟ ΤΩΝ 13.040 € ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΑ!!
Εκ μέρους της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού διαμαρτυρόμαστε για την κατανομή των χρημάτων του Προϋπολογισμού του Δήμου Ιθάκης για το έτος 2012, που μέσα από αδιαφανείς, αδικαιολόγητες και αστήρικτες διαδικασίες και κριτήρια, από το συνολικό ποσό των 587.000 ευρώ του Προϋπολογισμού, κατάφερε να εξοικονομήσει για έργα στην Κοινότητά μας το «αστρονομικό» ποσό των 13.040 ευρώ, ποσό το οποίο, αν υπολογιστούν οι κρατήσεις, εισφορές, φόροι κλπ. απομένει προς διάθεση σημαντικά λιγότερο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για ένα μόνο έργο της έδρας του Δήμου (ανάπλαση πλατείας Βαθιού) ο Προϋπολογισμός προβλέπει το ποσό των 150.000 ευρώ. Για ένα έργο άστοχο, που ολοφάνερα δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες των αναγκών του νησιού μας.
Θεωρούμε απαράδεκτη την κατανομή των ποσών του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2012, σε μια περίοδο που λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης η Κοινότητά μας έχει ακόμα περισσότερο την ανάγκη στήριξης της Δημοτικής Αρχής. Είναι μια πολιτική πράξη άδικη, απερίσκεπτη και διχαστική, που αυξάνει τις ανισότητες στο νησί μας.
Ο Προϋπολογισμός του 2012 δείχνει ξεκάθαρα ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχει η Δημοτική Αρχή, και δείχνει ακόμα πώς η Δημοτική Αρχή εννοεί την ανάπτυξη και το μέλλον της Ιθάκης.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σταυρού
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Ο Σύμβουλος της Κοινότητας
ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου