Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!


Φέτος, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έζησαν τα τέταρτα κατοχικά Χριστούγεννα. Τα προηγούμενα τρία κατοχικά Χριστούγεννα ήταν το 1941, το 1942 και το 1943. Και κατά μεν τα προηγούμενα τρία κατοχικά Χριστούγεννα, η ένοπλη Τρόικα (Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι) με τη βοήθεια και των εγχώριων Κούισλινγκ, άδειασε τις γεμάτες κρατικές και ιδιωτικές αποθήκες από πάσης φύσεως αγαθά, σφετερίστηκε όσο συνάλλαγμα είχε απομείνει στη χώρα μας, ως κατοχικό δάνειο, και άρπαξε κάθε χρόνο την παραγωγή – στέλνοντας- στο θάνατο εξ ασιτίας εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.Τα φετινά Χριστούγεννα, η Τρόικα των Δυνάμεων Κατοχής (ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ) δεν... αδειάζει τις κρατικές και ιδιωτικές αποθήκες, δεν σφετερίζεται τα συναλλαγματικά μας αποθέματα ως Δάνειο και δεν αρπάζει την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή μας.
Αξιώνει να διαθέτουμε όλους τους διαθέσιμους χρηματικούς πόρους μας για πληρωμή των ποσών που μας δάνεισαν, αξιώνει να πάρουμε μέτρα που μας γυρίζουν στις αρχές του Εικοστού Αιώνα, αξιώνει –για να σιγουρευτεί- να υποθηκεύσουμε όλη τη δημόσια περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του τύπου, - με αποτέλεσμα:
   1. Να μη γεμίζουν, πια, οι κρατικές και ιδιωτικές αποθήκες με αγαθά…
   2. Να μην έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα για την κάλυψη κρατικών και αναπτυξιακών αναγκών. Και
   3. Να μην έχουμε πόρους να στηρίξουμε και να αναπτύξουμε τον παραγωγικό ιστό μας, - γεγονός που θα μετρίαζε την ασφυξία του λαού μας και της οικονομίας.
Παράλληλα, όμως, οι Δυνάμεις κατοχής, εν αγαστή συμπνοία με τους εδώ συνεργάτες τους, και προς πλήρη εξανδραποδισμό της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας, φρόντισαν να αλυσοδέσουν τη κοινωνία, την οικονομία και τις εθνικές προοπτικές με ανήκουστες Δανειακές Συμβάσεις, δυνάμει των οποίων:
    * Κατέστρεψαν τα Ασφαλιστικά ταμεία με τη συνειδητή εισφοροδιαφυγή, την ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία και με τη διασπάθιση των αποθεματικών τους.
    * Περιέκοψαν τους μισθούς και τις συντάξεις από 35% μέχρι και 50%…
    * Έβαλαν λουκέτο σε δεκάδες και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις με την περιστολή κάθε ρευστότητας…
    * Άφησαν άθικτους μόνο τους παρασιτικούς κομματικούς στρατούς τους…
    * Ανέλαβαν να εκχωρήσουν ή να εκποιήσουν κάθε δημόσιο περιουσιακό στοιχείο που παράγει πλούτο στη χώρα…
    * Εξολόθρευσαν τον παραγωγικό ιστό (πού είναι τα τεύτλα, τα καπνά, τα μπαμπάκια;) τόσο στη γεωργία όσο και στη βιομηχανία- άφησαν να μεταναστεύσουν στα Βαλκάνια περισσότερες από 12.000 επιχειρήσεις (επιδοτημένες οι πιο πολλές!)...
    * Έριξαν κάτω από τα όρια της φτώχειας το 40% των ελληνικών νοικοκυριών…
Και τα δυσκολότερα, -είτε ολοκληρωθεί η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, είτε όχι,- τώρα αρχίζουν. Αν δεν ολοκληρωθεί, διότι πάμε για άμεση και ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και αν ολοκληρωθεί, διότι πάμε με κατοχή εικοσαετίας και βάλε.
Άρα, τα Χριστούγεννα του επομένου έτους (2012), θα είναι όμοια με τα Χριστούγεννα του 1942. Εκτός αν υπάρξει –όπως και τότε- αντίσταση. Και πάρει ο ελληνικός λαός, την κατάσταση στα χέρια του!
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου