Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΙΘΑΚΗΣΙΑΚΑ & ΑΛΛΑ (20/11/2012)


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, «νάμαστε πάλι εδώ Αντρέα» όπως λέει και ο στιχουργός για να ενημερώνουμε, να σχολιάζουμε και ότι άλλο μας καπνίσει. Εύχομαι ο ιδιοκτήτης αυτής της ιστοσελίδας να μην μας «καθαιρέσει» επειδή θα λέμε τα πράγματα με το ονομά τους…. κι οποιανού του αρέσουμε!!!!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ η ονομασία που έδωσαν οι κατά τα άλλα σωτήρες του  blog του Διονύση Μανιά, που θέλουν να σώσουν την Ιθάκη η να την «κάνουν μπάχαλο» διά στόματος Δημ@ρχου Ιθάκης. Επιτροπή Νομιμότητας Ιθάκης (αυτή που απαρτίζεται από πρώην μέλη αυτοδιοικητικά -πως λέγαμε πυρήνες της φωτιάς- δηλαδή Αρσένης-Καραβίας, Σκληρός-Λιβιτσάνης-Ταφλαμπάς κα).
ΤΕΛΙΚΑ είμαστε για γέλια όταν χρόνια τώρα κάποιοι αποφεύγουν την δικαιοσύνη, σαν ο διάολος το λιβάνι, η χάριν της δικαιοσύνης αγοράζουν και να πουλάνε συνειδήσεις, οικόπεδα κα, νάρχονται τώρα και να μας κάνουν τις πάπιες… Διαβάζω στο blog της νομιμοφροσύνης .. «Πώς κυκλοφορεί ο νόμος στο αίμα τους, (εννοεί τους παραπάνω) σ΄ αυτά τα παιδιά!!!! Αυτοί έχουν καταπιεί το σύνταγμα, μαζί με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και με τον Καλλικράτη μαζί…..  Σ΄ αυτή τη διαδικασία, έχω μια, εύλογη νομίζω, απορία. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν ψηφίζουν τίποτα. Τι έρχονται. Για χασομέριο? Η για επίδειξη γνώσεων περί την διοίκηση του Δήμου?» 
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ πιο κάτω.. «Διότι, αφού ήδη ξεμπροστιάστηκαν κι αποκαλύφθηκαν, για το ποιοι ήταν οι ανωνύμως και επωνύμως ( αναλόγως) καταγγέλλοντες, και μη έχοντας πλέον νόημα να κρύβονται, ονομάστηκαν «επιτροπή για την αποκατάσταση της νομιμότητας» και απαιτούν να διυλίζουν τον κώνωπα, για κάθε τι που θα εκτελεστεί στο νησί. Απαιτούν να τηρούνται οι διαδικασίες που ποτέ δεν τήρησαν. Τούτο που περνάει το νησί με δαύτους…. είναι μαρτύριο… Είναι κόντρα σε κάθε αίσθηση και νόημα λογικής». Αφού λοιπόν δεν σας αρέσει η νομιμότητα –μια ζωή στη παρανομία ζούσατε- τότε γιατί το ψειρίζατε μια ώρα για να δώσετε λεφτά στους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους του νησιού, αλλά και να ξοφλήσετε τη γλύπτρια κ. Κασσιανού για τη δουλειά της στο άγαλμα του ΟΔΥΣΣΕΑ. Όσο για τους Συλλόγους θα σας προτείνω να ζητήσετε δήλωση νομιμοφροσύνης και ποινικό μητρώο τύπου Β που δεν μοιάζει καθόλου με το τύπου Α. Το πρώτο είναι γεμάτο και το δεύτερο Λευκό….
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ  τις Αρχαιολογικές Ανασκαφές.. πέρα βρέχει.  Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όταν Ο δήμ@ρχος ρωτήθηκε από τον κ. Μαρμάρη γιατί δεν συμπεριλαμβάνεται κανένα ποσό στον  προϋπολογισμό απάντησε… «Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε στον Αη Θανάση. Οδυσσέας και Αη Θανάσης είναι δίκοπο μαχαίρι…. Άστα μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο». Η απάντηση δική σας. Εμείς απλά να ρωτήσουμε, τι έγινε με την αγορά οικοπέδου παρκινγκ, την πλακόστρωση του δρόμου (από παρκινγκ έως τον αρχαιολογικό χώρο), την ασφαλτόστρωση του δρόμου, την περίφραξη (η ξυλεία που έφερε ο δήμ@ρχος από τη Ρουμανία θα Σαπίσει αν μείνει κι άλλο εκτεθειμένη), τις ενημερωτικές πινακίδες…. Τι να πρωτοθυμηθώ .. ανατρέξετε στα βίντεο του ΔΣ στις αρχές και θα βρείτε ότι ξέχασα
ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ότι ο Δήμ@ρχος Ιθάκης είναι ο μόνος Δήμ@ρχος στο κόσμο που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας στο τόπο του. Με κάτι τέτοια θα μας γράψουνε στο βιβλίο Γκίνες…..
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΤΙΚΟ έλεγχο που έγινε από τους μηχανικούς του κατασκευαστή-εργολάβου δημ@ρχου μ@ς, στο κτίριο του Δημαρχείου & μια «μικρή μελέτη» που θα χρειαστεί να γίνει, έτσι για χάριν την  νομιμότητας… και μην τυχόν και πάει ο Λιβιτσάνης και ζητήσει αν υπάρχει άδεια αρχιτεκτονικής επιτροπής στη πολεοδομία και σταματήσει  και αυτό το έργο, λέω… συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου.

ΣΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ευεργέτες σκέπτομαι αν από κάτω προστεθεί και το όνομα του νέου μεγάλου ευεργέτη της νήσου…. πασών των γενεών, θα πέσει η πλάκα να μας πλακώσει. Τον κουνιάδο του σημερινού εργολάβου σκέπτομαι  τι φταίει ο άνθρωπος…. και δεν μιλώ για την εικονιζόμενη πλάκα των ευεργετών αλλά εκείνη του πάνω ορόφου του Δημαρχείου!!
ΑΛΗΘΕΙΑ με τι …..σθένος θα αντιμετωπίσει ο θεματοφύλακας των ρεμάτων τη παρανομία…. εδώ δρόμος, οροπέδιο και λιθιά στα βράχια (που όμως γκρεμίστηκε νύχτα χάρις την δυναμική παρέμβαση του προέδρου της περιοχής, εδω γελάμε). Βίτσιο που τόχει αυτός ο εισαγόμενος εργολάβος να κάνει τις δουλειές του, τα ζωντανά στην Ανωγή «φυγαδεύτηκαν» νύχτα, η σκάλα στη Λεύκη νύχτα, το ρέμα νύχτα, το τοιχίο νύχτα, ο βόθρος στο Κιόνι μέρα και νύχτα, ….. κουράστηκα.
ΕΙΔΑΤΕ το νέο σκάφος του Λιμεναρχείου Ιθάκης μόλις πριν λίγες μέρες το έριξε στη θάλασσα, όμως μωρέ το αυτοκίνητο που έχει δεν κάνει… θα έπρεπε να διαθέτει τζιπ, για να μπορεί να πάει στο Μάρμακα μια βόλτα, εκτός αν τώρα που έχει και κάπου-κάπου, καλό καιρό πάει με το σκάφος…
ΒΛΕΠΕΤΕ δεν ολοκληρώθηκε ο δρόμος με τις μαλ@κιες του Καραβία –λέει- και της παρέας του… ξέρετε τι αναπτυξιακό έργο είναι να πάρουν τα καταπατημένα χωράφια σου και όχι μόνο αξία, αλλά και τα δασικά του μετανάστη Αφέντη του Πλατρειθιά, με μια διάνοιξη και μια νεροτσουληθρα…. Χωράφι δασικό αγοράζεις το καθαρίζεις  άνευ άδειας, ελιές το φυτεύεις, δρόμο ανοίγεις, πορτόνι του βάζεις, μάλλον θα φοβάσαι μην σε κλέψουνε (!!!!), δεξαμενές νερού διαθέτεις και δίνεις ρεύμα απ το φωτοβολταικό πάρκο σε μια καντίνα που έχει στηθεί εκεί και που φτιάχνει και ωραία προβατίνα. Καλούμε και κάπου-κάπου έτσι για να διατηρούμε τα προσχήματα, κάποιους προύχοντες των γύρω χωριών (μην πάτε δεν είναι τσάμπα) ενώ αυτοκίνητο της δασικής υπηρεσίας θα πάει μετά από επώνυμη καταγγελία και όταν έρθει από Κεφαλονιά!!!! Αλήθεια ο δρόμος της συγγένισσας  Γιάννη και Δήμο μου, έχει αιγιαλό και παραλία.
ΤΕΛΙΚΑ  πήγε το Δασαρχείο Κεφαλονιάς, πήγε και η Δνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Διοίκησης η οποία δεν μπόρεσε να καταλάβει πως η διάνοιξη δρόμου βαπτίστηκε καθαρισμός…. Το πρόστιμο στο Δήμο Ιθάκης που θα πέσει θα το πληρώσει ο Δήμαρχος από τη τσέπη του η θα μπουν στο κονδύλι του καθαρισμού η όπως το βαπτίσουμε !!!! Γιατί δεν ανεβάζετε κύριοι την αυτοψία της Δνσης Περιβάλλοντος να δούμε και εμείς αν ήταν καθαρισμός η διάνοιξη… έτσι δεν λέτε ότι όλα αναρτώνται στο διαδίκτυο !!!
ΕΛΑ ΜΩΡΕ απωθημένα έχουν όλοι τους, έφαγε ο Σκληρός ως πρόεδρος ΔΣ, δυο μήνες με  τριετή αναστολή για καθαρισμό του μονοπατιού  στην  Αρέθουσα, (γιατί να καταγγείλεις που για ένα καθαρισμό 4-8 μέτρων δρόμου, θα σου πάρουν και δυο-τρείς ελιές  και καμιά 50-100αρια τετραγωνικά επειδή είσαι στην Αθήνα κ. Κονιδάρη. Να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό που ήσουν εδώ η στην Αθήνα δεν γνωρίζω, αν ήσουν στην Αφρική πόσα έπρεπε να σου πάρουνε…. με την απόσταση πάει?. Νάσαι βέβαιη ότι τότε θα στο πέρνανε ολόκληρο. Δεν σε είδα Δημο-σθένη μου να κρατάς αποστάσεις όταν καθαρίζανε το δρόμο (!!!!), γιατί να σου θυμίσω ότι όταν καθαριζόταν παλιότερα ο δρόμος προς τον Αράκλη στην Ανωγή, πάνω καταπάνω ήσουνα μην τυχόν και σου φάνε πόντο!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ είσαι εδικός επί παντός επιστητού και ιδιαίτερα του τουρισμού, πιο είναι το μερίδιο ευθύνης σου για το χάλι της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, ως Δντής, έτσι για να ξέρω πόσο σε πληρώνω από το μέρος της σύνταξη που μου κόψανε, μέχρι τώρα!!! Και μην μου πεις, «αγανακτισμένε» πατριώτη, πως δεν συμμερίζεσαι τις θέσεις του φωστήρα σου, που έχει βγάλει μπιμπίκια, από τη μια κλαίει σα τεθλιμμένη πεθερά για τη κατάντια του κράτους που είχε προβλέψει τη κρίση, ως οικονομολόγος, από το 1981 και από την άλλη ότι οι μισοί υπάλληλοι του Δήμου η θα έπρεπε να πάνε σπίτι τους η να μαζεύουν σκουπίδια. Ακόμη θα πλήρωνε λέει, αυτός τις υπερωρίες των υπαλλήλων –αν είναι δυνατόν σας δίνουν 5 € την ώρα για υπερωρία και άλλα κωμικοτραγικά. Ας πληρώσει τους μεροκαματιάρηδες εργάτες που χρησιμοποίησε για καθαρισμούς από το Βαθύ, τον Πίσω Αετό, τις Φρίκες και το Κιόνι, που έχουν να παίρνουν πάνω από 25.000 € από τις αρχές του χρόνου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ο Δήμ@ρχος θα προτείνει λέει, ως νέος Ολι Ρέν στο επόμενο ΔΣ (έγινε χθες) την κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων Υπαλλήλων που κατέστρεψαν την Ελλάδα. Σε επόμενο σημείωμα θα αναφερθούμε για τη σχέση Υπαλλήλων του Δημοσίου πόσο ζημιώσανε τον Επιχειρηματία Δήμ@ρχο και τους συν αυτώ από τον απλό υπάλληλο μέχρι τον υπουργό, από τη μια και τη τσέπη του κάθε φορολογούμενου από την άλλη!!!
ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ, την τοποθέτηση του κ. Μαυροκέφαλου στο τελευταίο ΔΣ σχετικά με την έλλειψη παρασκευάστριας μετά την συνταξιοδότηση της κ. Αικατερίνης Πεταλά. Δικαιολογημένη πέρα ως πέρα η εύφημος μνεία για μια υπάλληλο που χρόνια τώρα μόνο το καλύτερο είχε να δείξει….
Εις αύριον τα νεώτερα αλλα και παλαιότερα!!
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου