Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ» ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΣ

Συζήτηση επί της αρχής
Μόλις τελειώσει τις μηνιαίες επιχειρηματικές του ενασχολήσεις στη Ρουμανία ο Δήμαρχος Ιθάκης και βρει χρόνο ως επιβλέπων & κατασκευαστής του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ», θα επιστρέψει να συνεχίσει τον «καθαρισμό» των υπονόμων με την βοήθεια των «άχρηστων» δημοσίων υπαλλήλων, τη συνενοχής της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου και φυσικά με την ανοχή τω καταστηματαρχών της περιοχής που ήδη έχουν συνηθίσει την υπάρχουσα κατάσταση, μιας και έχουν πιστέψει ότι δια μιας νυκτός και εν μέσω κρίσης, οι επιχειρήσεις τους μεταφέρθηκαν στα κανάλια της γειτονικής Βενετίας. Και μην τυχόν κανένας επιχειρηματίας κουνηθεί, η αρχίσει να μαζεύει υπογραφές, γιατί όχι μόνο θα του βγάλουνε τα προσωπικά του στη φόρα, όχι που θα τον χάσουνε από πελάτη (το Δήμο εννοώ), αλλά ο Δήμαρχος το δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά η συνέχεια του έργου τον προσεχή Οκτώβρη. Και μην τυχόν απευθηνθείτε στον Πρόεδρο και στο ΔΣ του διακοσμητικού Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Ιθάκης γιατί κάποιος από εκει θα σας περάσει γενεές δεκατέσσαρες γιατι και αυτός/οι είναι συνένοχοι της όλης κατάστασης και όχι μόνο……
Το θέμα αυτό θα φέρει για συζήτηση στο ΔΣ από το Δημοτικό Συνδυασμό ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Σκληρός, ας δούμε τι γράφει.
ΑΞ.ΠΡΟΕΔΡΟ  Δ.Σ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
Κύριε Πρόεδρε
Παρακαλώ όπως στη προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη το θέμα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ» με την παρακάτω εισήγηση:
Πρίν από δυο περίπου μήνες ο δήμαρχος  με τις γνωστές σ'αυτόν πλήν όμως πρωτόγνωρες,πρωτόγονες και επικίνδυνες διαδικασίες, ξεκίνησε το έργο καθαρισμού των υπονόμων ομβρίων υδάτων στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ενημέρωνε μάλιστα τους πολίτες εγγράφως, να «βοηθήσουν για να τελειώσουν τα έργα στις 30 ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2012 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ. Εκβίαζε δηλαδή ότι, αν διαμαρτυρηθεί κανείς για τις απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθεί ο ίδιος για την υλοποίηση δημοτικών έργων, τότε η πόλη θα μείνει «νταμάρι» για καμιά δεκαριά μήνες προς τιμωρία των κατοίκων και των επαγγελματιών.Απο κοντά και τα εξαπτέρυγά του, απαιτούσαν από την αντιπολίτευση «να αφήσει το δήμαρχο να κάνει έργο και να αφήσουν στην άκρη τους νόμους και τις διαδικασίες»!
Είπαμε λοιπόν να αφήσουμε το δήμαρχο να κάνει το έργο του και τα εξαπτέρυγά του να υμνούν τις ικανότητές του! ΟΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ! Το  αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγονης πολιτικής είναι ορατό στον καθένα.Επι δύο μήνες το εμπορικό κέντρο παρουσιάζει μια εικόνα τριτοκοσμική και η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί:
Α.   Εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πεζών.
Β.   Εχει προκαλέσει οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της περιοχης.
Το συγκεκριμένο έργο ξεκίνησε με το δήμαρχο εργοδηγό ,χωρίς μελέτη,χωρίς χρηματική πίστωση!Ομως δημοτικά  έργα σοβαρά, δεν μπορούν να γίνουν έτσι!Επειδή είναι πλέον βέβαιον ότι -παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν ενόχλησε σε τίποτα το δήμαρχο και τις φαεινές ιδέες του - ο Οκτώβριος του 2012 θα βρεί το κέντρο της πόλης σε αυτή την άθλια εικόνα, (δείτε το κτίριο του Δημαρχείου και τις αποθήκες στο Βάλτο) προτείνουμε το Δ.Σ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ:
Α.ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΑΘΕΩΣ
Β.ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑ η ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ
Ο ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου