Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ


Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από αύριο Παρασκευή 06/01/2012 ημέρα των Θεοφανίων, αρχικά στη Βορειοδυτική Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές της Χώρας. Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και οι πολύ ισχυροί νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 8 και σε ορισμένες περιοχές ίσως και 10 μποφόρ. Από τα Σάββατο 7-1-2012 οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους με ένταση 7 και τοπικά 9 μποφόρ, με τάση εξασθένισης από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.
Ιδιαίτερα για την αποφυγή προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει η ένταση των ανέμων, εφιστούμε την προσοχή των συμπολιτών μας και τους καλούμε να λάβουν υπόψη τις παρακάτω χρήσιμες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας:
ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ & ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ
• Ασφαλίστε αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
• Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
• Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
• Αποφύγετε τη διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια, όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα, όπως γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου