Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Στην αρχή εντυπωσιαστήκαμε, σχεδόν αιφνιδιαστήκαμε, ευχάριστα, με την διαπίστωση ότι στο μικρό μας Θιάκι υπάρχει τέτοιο ενδιαφέρον για τον ηλεκτρονικό τύπο, τέτοια δημοσιογραφική έξαρση ! Εκδόθηκαν ταυτόχρονα (!) σχεδόν, τόσα blogs, που δεν προλαβαίνουμε να τα παρακολουθήσουμε. Θα πείτε, και τι κακό είναι αυτό ; Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, του πλουραλισμού και αναζητούμε όλοι μας τη διαφάνεια και ιδιαίτερα περί τα κοινά. Πολύ καλή κίνηση  και πρωτοβουλία είναι αυτή , βαρεθήκαμε άλλωστε να διαβάζουμε κόντρες και διαμάχες  των δύο προηγούμενων blogs, ας δούμε και κάτι άλλο. Δικαίωμά τους και πέντε και δέκα να φτάσουν, ανάλογα πάντα, βέβαια, με τις αναγνωστικές ανάγκες του νησιού.
Δεν θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος  γνωστής ηλεκτρονικής τοπικής μονοπωλούσας μέχρι τότε, εφημερίδας, που με χλευασμούς, χαφιεδισμούς, λάσπη, αγωγές, βρώμικους προσωπικούς – οικογενειακούς πολέμους και κάθε είδους «κιτρινισμό» προσπάθησε να μας παραγκωνίσει, να μας σβήσει απ τον χάρτη, πριν καλά-καλά ανοίξουμε. Όχι. Το υποσχόμαστε στο Θιάκι πρώτα-πρώτα, που του λείψαμε και μας έλειψε (τριάντα με σαράντα ολόκληρα χρόνια απουσίας) και μας αγκάλιασε τόσο, που κι εμείς τα χάσαμε και δεύτερο στους επισκέπτες αναγνώστες μας ,που εξακολουθούν να είναι σταθεροί και οι δηλώσεις για συνεργασία μας κατακλύζουν. Δεν θα ακολουθήσουμε τον στρουθοκαμηλισμό τους, είναι μεν εύκολος δρόμος, αλλά σε βγάζει σε σίγουρο αδιέξοδο. Εμείς θέλουμε να μείνουμε και θα μείνουμε, γιατί παλέψαμε με κύματα και κύματα συκοφαντίας, καταγγελιών και τελευταία δικών και μείναμε όρθιοι ,δεν θα τα παρατήσουμε τώρα, μη ξεγελιέστε. Πάντα βέβαια με την συμπαράστασή σας, γιατί χωρίς εσάς δεν θα υπήρχανε καν.
Λέω ,λοιπόν, στους όψιμους  δημοσιογράφους, χωρίς να υποτιμώ τη δεινότητα τους, όπως έκαναν σε μας,< Καλή αρχή και Καλή συνέχεια>, γιατί η  σ υ ν έ χ ε ι α  μετράει πιο πολύ, φίλοι μου. Νέοι είστε, το καταλάβαμε από τον τρόπο γραφής και πέννα έχετε. Μην αντιληφθεί όμως ο αναγνώστης ότι «υποκινείστε» . Χάσατε και τ αυγά και τα καλάθια! Δεν θα σταθείτε και πολύ στον χώρο. Οι Θιακοί είναι γάτες, δεν τους ξεγελάς εύκολα.΄Έχουν γυρίσει κόσμο και κοσμάκη, όχι μόνο καφετέριες σαν ορισμένους που φέρονται και περιφέρονται με το φραπεδάκι στο χέρι και όλα μπλα-μπλα είναι. Τους βλέπετε ώριμους  σε ηλικία τους περισσότερους Θιακούς (γιατί οι συνθήκες ήταν τέτοιες όταν ήταν νέοι , που δεν τους επέτρεψαν να μείνουν στον τόπο τους), μα τα βιώματα τα ταξίδια και γνώσεις τους, τους έχουν κάνει σύγχρονους και ενήμερους, με κρίση και άποψη. Μη τους υποτιμάτε.
Δρομολογούμενη  και υποκινούμενη από μικροσυμφέροντα δημοσιογραφία, ίσον αποτυχία. Εύχομαι να με διαψεύσετε. Εύχομαι «Καλή συνέχεια», γιατί η αρχή σας δεν σας το κρύβω μας προβλημάτισε. Δεν έχω τίποτε άλλο να προσθέσω , εκτός από την ευχή-λόγω της ημέρας- «Βοήθειά μας η Καθαριώτισσα»
απλά
Αναρτήθηκε από I love Ithaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου