Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΕΜΕΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ, ΕΣΕΙΣ;



Με το παρόν σημείωμα δε σκοπεύουμε να αναφερθούμε διεξοδικά στα προβλήματα της Ιθάκης, γιατί αν το κάνουμε είναι σα να υποτιμούμε τη νοημοσύνη των Θιακών, οι οποίοι τα βιώνουν σκληρά στη επιδεινούμενη καθημερινότητα τους, αγωνιζόμενοι να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους για την κάλυψη των επαγγελματικών και οικογενειακών τους αναγκών, αγωνιζόμενοι για την εξασφάλιση των βασικών τους αγαθών σε στέγη και σε ρεύμα, αγωνιζόμενοι για την επιβίωση. Όλοι μας ζούμε με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, χωρίς να βλέπουμε κανένα σημάδι ελπίδας, κανένα φως στην άκρη του τούνελ, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβερνητικής συντεχνίας, ότι ¨οσονούπω θα εξέλθουμε της κρίσης¨.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μέσα σε αυτή τη λαίλαπα που βιώνει ολόκληρη η πατρίδα, εμείς εδώ, σε τοπικό επίπεδο, ασχολούμαστε με τις καταγγελίες και τις μηνύσεις αλλήλων, με αποτέλεσμα όλα τα χρόνια προβλήματα του τόπου όχι απλά να έχουν βαλτώσει αλλά να έχουν οξυνθεί.
Οι διάφορες φθηνές δικαιολογίες για την ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και απραγία της δημοτικής αρχής, με μεταφορά ευθυνών από φορέα σε φορέα, από πρόσωπα σε πρόσωπα και εν τέλει στη κακιά μας μοίρα, φαντάζουν σαθρές, την ίδια ώρα που άλλοι Δήμοι διεκδικούν το επιπλέον και εμείς εδώ στο Θιάκι δεν μπορούμε να καλύψουμε τα αναγκαία, τα απαραίτητα, τα ελάχιστα για ένα σύγχρονο επίπεδο ζωής.
Εμείς ανταποκρινόμενοι στη πρόκληση των καιρών και των περιστάσεων, αφουγκραζόμενοι τη δική σας προτροπή, υπερβαίνουμε διαχωριστικές γραμμές και όσα μας διαφοροποιούν και αθροίζουμε όσα μας ενώνουν, δημιουργώντας ένα πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με δημοκρατικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, με κοινές προγραμματικές αρχές και θέσεις και με ενωτική αγωνιστική διάθεση για να αλλάξουμε επιτέλους την αρνητική ρότα που έχει πάρει το νησί μας.
Χωρίς υπερφίαλα λόγια, βαρύγδουπες υποσχέσεις και φανφαρονικές προγραμματικές διακηρύξεις που δύσκολα πείθουν, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων όλων αυτών που δικαιούται το νησί μας και οι δημότες του και υποσχόμαστε ως Θιακοί ότι θα εργαστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, μαζί με όλους τους πολίτες της Ιθάκης για την ανάπτυξη αυτού του τόπου γιατί αποφασίσαμε να ζήσουμε σ΄ αυτό τον τόπο, ζούμε από αυτόν τον τόπο, εξαρτιόμαστε από αυτόν τον τόπο, και ονειρευόμαστε μια ανάπτυξη αειφόρο αφού οφείλουμε και υποχρεούμαστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Ιθάκη αντάξια του ονόματος της.
Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε ήταν φυσικό να στεναχωρήσουμε κάποιους, αφού δεν συντασσόμεθα με τα δικά τους συμφέροντα. Φυσικό και αναμενόμενο είναι μία προσπάθεια που είναι καθαρή, τίμια και ειλικρινής να ενοχλεί εκείνους που είναι προσκολλημένοι σε οφίτσια και αγκυλωμένοι σε πεπαλαιωμένες πρακτικές, το αντίθετο θα μας ανησυχούσε άλλωστε. 
Στην προσπάθεια κάποιων να μας διαβάλλουν, διακινώντας ψέματα και συκοφαντίες, απαντάμε πως οι μόνοι χαμένοι θα είναι αυτοί οι ίδιοι, αφού το Θιάκι είναι μία μικρή κοινωνία και ο ένας γνωρίζει τον άλλον καλά, και εμείς οφείλουμε και η πολιτική ηθική επιτάσσει να κουβεντιάζουμε ανοικτά και ειλικρινά, να διαφωνούμε δυνατά, αλλά επιτέλους να συνεννοούμαστε.
Επειδή εμείς στη μέχρι τώρα πορεία μας δεν συμβιβαστήκαμε, δεν απαλλοτριώσαμε τις αρχές μας, δεν χρησιμοποιήσαμε το Δήμο ως εφαλτήριο για την προώθηση ατομικών σκοπιμοτήτων ή φιλοδοξιών αλλά μένουμε πιστοί σε αυτά που πρεσβεύουμε περιμένουμε το Θιακό λαό να σταθεί στο πλάι μας και να πριμοδοτήσει την πρόταση μας, μια πρόταση υπέρβασης του χθες για ένα αύριο με ένα
ΔΗΜΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.-
ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου