Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΠΙΣΩ ΑΕΤΟΣ 2014: Η ΝΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ



Η κατάσταση στο μικρό λιμάνι του Πίσω Αετού εξακολουθεί να είναι  απερίγραπτη. Το καράβι προσπαθεί να δέσει σε μία ράμπα τόσο πλατειά όσο σχεδόν και ο καταπέλτης του πλοίου. Με λίγο δυνατό αέρα και θαλασσοταραχή είναι πρόβλημα μεγάλο. Μέσα στην αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού τα οχήματα με τους επιβάτες περιμένουν παρκαρισμένα στην σειρά, από την πρώτη στροφή του δρόμου μέχρι κάτω, για να επιβιβαστούν στο πλοίο λόγω ελλείψεως χώρου στην υποτυπώδη προβλήτα
Χρόνια τώρα καταβάλλετε προσπάθεια για να γίνει ένα λιμάνι πού θα μπορεί κάθε επιβατηγό καράβι να προσεγγίζει με ασφάλεια αλλά τίποτε. Η αρχική πρόταση ήταν να δημιουργηθεί μία πλατφόρμα από την υπάρχουσα ράμπα μέχρι τον κάβο προς Νότο και να επιχωματωθεί ο μικρός ορμίσκος ώστε να εξυπηρετεί την όλη επιβατική κίνηση.
Αντί αυτού παρουσιάστηκαν κατά καιρούς διάφορα σχέδια με τελευταίο ένα σχέδιο πού οι αρμόδιοι για να κλείσουν τα μάτια στον κάθε έναν, είχαν τοποθετήσει σε ένα τραπέζι στο τότε Επαρχείο με μειωμένη την επιφάνεια κατά περίπου 20% δικαιολογώντας την περικοπή για περιβαλλοντικούς λόγους, από το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ερωτώ. Ξέρουν οι αρμόδιοι τις ανάγκες του νησιού και την μορφολογία του Πίσω Αετού, πού καθιστά αδύνατη την επέκταση του χώρου προς την στεριά? Δυστυχώς από το γραφείο του κάθε υπεύθυνου δεν φαίνεται ο ορμίσκος του Πίσω Αετού.!
Όμως το έργο παραμένει ακόμα σε αρχική κατάσταση λες κι έχει στοιχειώσει και κανένας δεν ενδιαφέρεται για την συνέχεια του.
Ο εκάστοτε Νομάρχης - Περιφερειάρχης ( είναι Νομαρχιακό- Περιφερειακό έργο) κοιτάζει πως θα μαζέψει ψήφους με υποσχέσεις χωρίς υλοποίηση. Το ίδιο και ο βουλευτής πού κοιτάζει το πώς θα βολευτεί και μετά μας γράφει στα παλιά του τα παπούτσια για να μας θυμηθεί στις επόμενες εκλογές μετά 4 χρόνια!!!!
Γιατί κύριε Νομάρχη και Περιφερειάρχη τα έργα στην Κεφαλονιά και στην περιφέρεια προχωρούν και υλοποιούνται και στην Ιθάκη δεν γίνεται τίποτε? Η Κεφαλονιά, η Κέρκυρα, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα δεν έχουν περιβάλλον? Μήπως η Ιθάκη είναι μόνο να χρησιμοποιείτε στα εκάστοτε διαφημιστικά της Κεφαλονιάς για λόγους προβολής και τίποτε άλλο?
Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποια έργα έγιναν στην Ιθάκη τα τελευταία  Χρόνια?
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι ταλαιπωρία υφίσταται ο κάθε επιβάτης στον Πίσω Αετό:
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι δυσφήμηση έχει το νησί μας από την παρουσιαζόμενη εικόνα:
Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς θα ζήσουν και θα αναπτυχθούν οι κάτοικοι πού πολλάκις τον χειμώνα είναι όμηροι των καιρικών συνθηκών?
Υποσχέσεις εσείς, υποσχέσεις ο βουλευτής του νομού, υποσχέσεις ο κάθε υπεύθυνος και ο χρόνος κυλά σε βάρος του ταλαίπωρου νησιού μας και των κατοίκων του.
Δυστυχώς κύριε Νομάρχη και Περιφερειάρχη μαζί με όλους τους άλλους υπευθύνους, είστε αναξιόπιστοι και αδρανείς. Εμείς δεν θέλουμε λόγια. Χορτάσαμε να τα ακούμε συνέχεια από όλους σας. Θέλουμε έργα πού δεν κάνετε, γιατί δυστυχώς δεν δείχνετε κανένα ενδιαφέρον για το νησί , λες και η Ιθάκη είναι άγνωστη για εσάς πού την θυμόσαστε μόνον όταν χρειάζεστε ψήφους.   
Αυτή την στιγμή ο Πίσω Αετός είναι η ντροπή όλων των υπευθύνων. Βουλευτή, Νομάρχη, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχου και λοιπών αρμόδιων παραγόντων.
Είναι ο καθρέφτης της αδιαφορίας και της ανευθυνότητας που σας κυριεύει μόλις εξασφαλίσετε την καρέκλα του γραφείου σας για τέσσερα χρόνια για να ξανάρθετε μετά με τις ίδιες υποσχέσεις.
Χορτάσαμε τα ψέματά σας….
Πλησιάζουν πάλι εκλογές και θα έρθετε να ζητήσετε την ψήφο μας,  ξανά με ψεύτικες υποσχέσεις για να μην χάσετε την καρέκλα σας.
Φαίνεται πως συνηθίσατε να φοράτε την μάσκα της υποκρισίας γιατί για σας είναι πάντα αποκριές..
Ντροπή σε όλους σας.
Υ.Γ Το 2008 δημοσίευσα παρόμοια επιστολή στο IthacaNews.
Την ξαναστέλνω πάλι, μετά από 6 χρόνια, λίγο τροποποιημένη γιατί  τίποτε δεν έχει αλλάξει ως προς την λειτουργικότητα και η μόνη πρόοδος πού έγινε είναι το κόψιμο του βουνού και μερικοί ογκόλιθοι φτιαγμένοι και παρατημένοι εκεί. Επίσης δίπλα στην λέξη Νομάρχης πρόσθεσα και τη λέξη  Περιφερειάρχης λόγω Καλλικράτη...
ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ
Συν/χος Πλοίαρχος Ε.Ν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου