Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Την 25-11-2011 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιθάκης με τη θετική ψήφο των, ΙΩΑΝ.ΚΑΣΣΙΑΝΟΥ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΕΡΩΝΗ, ΕΛΕΝΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΜΗΡΟΥ Σ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΤΣΙΝΤΗΛΑ, ΜΙΧΑΛΗ Π.ΛΙΒΑΝΗ και την αρνητική του ΝΩΝΤΑ ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΟΥ, αποφάσισε να αναθέσει τη παροχή νομικών συμβουλών προς το Δήμο, στο δικηγόρο Αθηνών ΘΩΜΑ ΚΑΛΑΙΤΖΙΔΗ έναντι αμοιβής 13.284,00 ευρώ! Αυτοί οι συνάδελφοι δέχτηκαν την εισήγηση του Δήμαρχου να πληρωθεί ένας δικηγόρος ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ 150 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ,χωρίς έστω ένας να τον ρωτήσει τουλάχιστον:
- Γιατί δικηγόρος από την Αθήνα και όχι από το Θιάκι; Τι δεν γνωρίζουν -η δεν πρέπει να γνωρίζουν- οι θιακοί δικηγόροι;
- Γιατί αμοιβή 150 ευρώ την ώρα;
- Ποιες νομικές συμβουλές έδωσε ο δικηγόρος για το κτηματολόγιο (που δεν υπάρχει σαν έργο στο πρόγραμμα του Δήμου) και για  ποια πολεοδομικά θέματα;
- Πώς γίνεται ο δικηγόρος να παράσχει την όποια υπηρεσία τον Σεπτέμβρη και η ανάθεση να γίνεται 25 Νοέμβρη;
- Ποιες προσφορές άλλων δικηγόρων με οικονομικότερες αμοιβές, κατατέθηκαν στο Δήμο ύστερα από σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος;
Τίποτα απ' αυτά δεν κρίθηκε ενδιαφέρον από τους συναδέλφους και άξιο να τους προβληματίσει. Έτσι, με μία υπογραφή τους διέθεσαν 13.284,00 ευρώ για αμφισβητούμενη παροχή υπηρεσιών.
Η απόφασή τους είναι παράνομη, κυρίως όμως ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ! Αυτές τις δύσκολες μέρες που ο καθημερινός άνθρωπος πασχίζει να σταθεί στα πόδια του και να κρατήσει την αξιοπρέπειά του, η δημοτική πλειοψηφία επιλέγει τη λεηλασία των δημοτικών πόρων, εξασφαλίζοντας σε ημέτερους αμοιβές που προκαλούν και προβληματίζουν.
Την ίδια στιγμή που το χρήμα ρέει άφθονο και ανεξέλεγκτο προς τους ημέτερους της δημοτικής αρχής:
 - Τρείς εργαζόμενοι στη καθαριότητα κοινόχρηστων χώρων παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες. Δύο αναφορές μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συγκίνησαν κανέναν από τους υπεύθυνους. Και οι τρείς εργαζόμενοι έχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Χαρακτηριστικά, ένας από αυτούς έχει παιδί που σπουδάζει και δεν έχει άλλους  πόρους. Μία από αυτούς, εκλιπαρούσε το καλοκαίρι τους υπεύθυνους του Δήμου να την πληρώσουν για να μεταφέρει τον άρρωστο σύζυγό της στη πατρίδα τους. Μάταιες οι ικεσίες της. Δεν περισσεύουν γι' αυτή και για τους άλλους συναδέλφους της δημοτικά χρήματα να πληρωθούν για το κόπο τους και τη δουλειά τους.
- Κατά το διάστημα που ο δικηγόρος χρέωνε το Δήμο με 150,00 ευρώ την ώρα για υποτιθέμενες υπηρεσίες, η πολιτική ηγεσία του Δήμου Ιθάκης έκοβε τη παροχή νερού σε μεροκαματιάρηδες πολίτες του και για χρέος 400 ευρώ! Όταν οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας αποφάσιζαν να κάνουν δώρο 13.284,00 ευρώ δεν ξέρω σε ποιους και για ποιο λόγο, την ίδια στιγμή, πολίτες του Δήμου-μπορεί και εξαπατημένοι ψηφοφόροι τους - δεν είχαν 50,00 ευρώ να πάνε στο γιατρό!
Αυτοί οι πολίτες και άλλοι που βιώνουν δραματικές στιγμές δεν ζητούν από τη δημοτική αρχή να τους ελεήσει. Δεν ζητούν από το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους να διαθέσουν τους μισθούς τους ,όπως είχαν δεσμευτεί προεκλογικά, και κάποιοι αφελείς η που δεν γνώριζαν τους πίστεψαν, για την ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Δεν ζητούν από το δήμαρχο να τους πληρώσει από τη τσέπη του όπως ψευδώς  διαβεβαίωνε  ο ίδιος το Δ.Σ ότι έχει κάνει, τον Ιούνιο του 2011!Ζητάνε από το Δήμο το αυτονόητο: με τις πράξεις και τη συμπεριφορά του να διασφαλίζει  και να εγγυάται την αξιοπρέπεια των πολιτών του. Ομολογουμένως ζητάνε δύσκολα πράγματα από μια δημοτική αρχή που έχει ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ μεταξύ των οποίων πρωτεύουσα θέση κατέχει ο ψωμισμός των αρχόντων!
                                              ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
                                              ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου