Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ;


Τελευταία έχει ξεκινήσει ένας μονόπλευρος διάλογος σχετικά με την κριτική που γίνεται στη Δημοτική Αρχή από μεμονωμένους πολίτες ηλεκτρονικές εφημερίδες και blogs.Τελικά πρέπει να κάνουμε κριτική στη νέα Δημοτική αρχή ή όχι;
Σύμφωνα με ορισμένους «μουτζαχεντίν» ΟΧΙ. Μόλις τολμήσει κάποιος να αρθρώσει κάποια αντίθετη άποψη, του την πέφτουν από παντού! Ξεκινούν οι λάτρεις του διαδικτύου, συνεχίζουν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την ενημέρωση (και γνωρίζουμε ότι είναι αρκετοί) και τέλος παίρνουν το λόγο τα παπαγαλάκια της πλατείας. Είναι νωρίς λένε. Τόσα χρόνια που δεν κινούταν τίποτα, γιατί δε μιλούσατε; Συμπληρώνουν με νόημα!
Είναι νωρίς θα ρωτήσουμε εμείς, η περίοδος χάριτος είναι άλλωστε ελληνική εφεύρεση, αν και από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις ακούσαμε πολλά  και ότι η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη να εφαρμόσει το μεγαλεπίβολο πρόγραμμα της και δεν θέλει περίοδο χάριτος.
Βέβαια οι ίδιοι που διαμαρτύρονται δεν χάνουν την ευκαιρία να κατακεραυνώνουν τις άλλες παρατάξεις  στο ΔΣ κάθε φορά που κάνουν –αν και σπάνια- τη «γκέλα». Και αυτό είναι το σωστό, αν προκύπτει θέμα οφείλουν οι «ενεργοί» πολίτες, οι παρατάξεις να ενημερώνουν το ευρύ κοινό και σήμερα αυτό μπορεί να γίνει σχεδόν άμεσα.  Άλλωστε έτσι γινόταν πάντα, αυτό είναι το παιχνίδι, έτσι λειτουργεί τελικά η δημοκρατία και βέβαια δεν μιλάμε για υβριστικά κακοπροαίρετα κείμενα! Επιπλέον η «κριτική», η άλλη ματιά πολλές φορές βοηθάει, φωτίζει αθέατες όψεις ενός θέματος και διευκολύνει για ορθότερες αποφάσεις.
Γι’ αυτό καλό είναι να μην ταράσσονται οι υποστηριχτές, κανένας δεν έβγαλε άχρηστο κανέναν από τους αντιπάλους παρά μόνο ο ίδιος ο Δήμαρχος. Επιπλέον η νέα Δημοτική αρχή έχει μια πολύ καλή επικοινωνιακή ομάδα που αντιμετωπίζει άμεσα ότι «πέφτει κάτω»! Κάθε μέρα ένα ή δύο κείμενα φιγουράρουν σε ενημερωτικό blogs.
Όμως οι ανακοινώσεις σε blogs και τα δελτία τύπου στην ιστοσελίδα του Δήμου δεν είναι η διοίκηση, ούτε η λειτουργία της Δημοτικής αρχής. Είναι η προσεκτική παρουσίαση ή ακόμα και ο συνοπτικός εξωραϊσμός μιας κατάστασης.
Επομένως χρειάζεται η κριτική για ό,τι προκύπτει και έχουν προκύψει πολλά θέματα. Οι δημοτικές παρατάξεις σύμφωνα με τον «Καλλικράτη», άρθρο 66 θα έπρεπε να έχουν γραφεία και γραμματειακή υποστήριξη από 30/01/2011. Τεράστιο το θέμα δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών και πολλές φορές έχει κατάστρατηγηθεί από το Δήμαρχο και λιγότερο από την πλειψηφεία του ΔΣ. Οι άλλες παρατάξεις είναι πολιτικοί αντίπαλοι αλλά και συμμέτοχοι στη λειτουργία και έχουν ρόλο. Το ρόλο αυτό έχει ευθύνη η κάθε διοίκηση να τον διευκολύνει για το συμφέρον της λειτουργίας του Δήμου.
Όλα τα παραπάνω είναι θέματα, άλλα σημαντικά άλλα όχι και επειδή είναι αρχή η δημοτική αρχή μπορεί να τα διορθώσει. Αρκεί να τα κοιτάξει και όχι να τα απορρίψει επειδή τα θεωρούν κάποιοι  «κακή κριτική». Ιδωμεν….
ΕΥΡΙΚΛΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου