Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPTIMIST ΚΑΙ LASER 4,7 ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ



Ολοκληρώθηκε το περιφερειακό πρωτάθλημα ΝΔ Ελλάδας στις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7, που φέτος έγινε στην Καλαμάτα από τις 20-24/03/2015. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, με δυνατούς ανέμους και μεγάλα κύματα.
Ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν τις 2 από τις 4 ημέρες, με σταθερούς νότιους νοτιοανατολικούς ανέμους, έντασης 7 ως 18 κόμβους, οι οποίοι προκαλούσαν έντονο κυματισμό. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 7 ιστιοδρομίες, 4 την πρώτη μέρα των αγώνων και 3 την τρίτη μέρα. Τις άλλες 2 ημέρες επικρατούσε άπνοια ή σουέλ και δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή των αγώνων.
Οι συνθήκες ευνόησαν έμπειρους και δυνατούς αθλητές που κατάφεραν να αγωνίζονται σε υψηλή ένταση για πολλές ώρες.





Η ομάδα της Ιθάκης είχε πολύ καλή παρουσία. Συμμετείχε με 7 αθλητές στη κατηγορία Optimist και 2 αθλητές στην κατηγορία Laser 4.7. Παρά τις άγνωστες γι αυτούς συνθήκες και την νεαρή σε ηλικία αθλητές, έβαλαν όλες τους τις προσπάθειες και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Δεν έλειψαν τα τουμπαρίσματα, τα καρφώματα των σκαφών στα κύματα, ή το πέταγμα από κύμα σε κύμα, αλλά ποτέ κανείς δεν εγκατέλειψε. Κάτω από την επίβλεψη και την ενθάρρυνση της έμπειρης προπονήτριας Αρβανίτη Δήμητρας , ακολούθησαν τις οδηγίες και στην στεριά βγήκαν με τεράστια χαμόγελα. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια.
Ο αγώνας ήταν αγώνας πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Ιούνιο, για το οποίο προκρίθηκαν 4 αθλητές από την ομάδα της Ιθάκης, ενώ έπεται και το Πανελλήνιο Κύπελλο για τα παιδιά ως 11 ετών. Πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας Σικυωνιών με πρώτη θέση στις κατηγορίες Optimist αγοριών κοριτσιών και Laser 4.7 αγοριών. Η καλύτερη επίδοση ήταν αυτή του Νικόλα Κασσιανού με δεύτερη θέση στην κατηγορία Optimist 11χρονα αγόρια. Καλή συνέχεια.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία Optimist ανάμεσα σε 90 σκάφη:
ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ 2ος στα 11χρονα αγόρια
ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΕΥΔΟΚΙΑ 6η στα κορίτσια
ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 9η στα κορίτσια
ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ ΕΛΕΑΝΑ 10η στα κορίτσια
ΛΙΒΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 20ος στα αγόρια
ΛΟΡΑΝΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 6ος στα 11χρονα αγόρια
ΦΙΑΜΠΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 7ος στα 11χρονα αγόρια
Κατηγορία Laser 4.7 ανάμεσα σε 35 σκάφη:
ΠΑΠΠΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ 19ος
ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 22ος
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις προσπάθειές τους, όπου οι κόποι όλης της χρονιάς έδωσαν τα ανάλογα αποτελέσματα. Για την αγωνία , την τύχη ή την ατυχία που μπορεί να είχαν αλλά πάντα με την αγάπη για την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα. Σε όσους βοήθησαν και συντέλεσαν σε αυτό , τους γονείς, τον Όμιλο, τον Δήμο Ιθάκης και στη συνοχή της ομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου