Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ !!!




Φίλες και Φίλοι,
Εμείς οι κάτοικοι της Ιθάκης, έχουμε δικαιολογημένα παράπονα  από την κεντρική εξουσία. Διαχρονικά οι κυβερνώντες είναι μελιστάλαχτοι όταν μιλούν για το νησί μας, αλλά όταν έρχεται η ώρα των έργων μάς ξεχνούν.  Πάντα στα λόγια οι εκάστοτε κυβερνώντες τονίζουν τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα, αλλά μετά δεν κάνουν τίποτα για να αποδώσουν αυτές οι προοπτικές. Και το αποτέλεσμα αυτής της αδιαφορίας τους φαίνεται από  τις σοβαρές ελλείψεις έργων υποδομής, που ταλανίζουν το νησί μας, δυσχεραίνοντας τη ζωή μας και εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. 
Για παράδειγμα, είναι απαράδεκτο εν έτει 2014 να μην έχουμε ένα αξιοπρεπές λιμάνι. Είναι ανεπίτρεπτο το οδικό δίκτυο του νησιού να βρίσκεται στην  ντροπιαστική κατάσταση που βιώνουμε εμείς και οι επισκέπτες μας.
Δυστυχώς, φίλοι και φίλες το νησί μας έχει μείνει πίσω από τα άλλα νησιά του Ιονίου. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθηκαν κατά τα προηγούμενα τρεισήμισι χρόνια από την περιφερειακή αρχή, η απόσταση παραμένει.
Εξακολουθούμε να  αντιμετωπίζουμε προβλήματα, που σε άλλα  νησιά του Ιονίου έχουν επιλυθεί ή έχουν αμβλυνθεί. Εξακολουθούμε να νοιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Όμως, εμείς οι κάτοικοι της Ιθάκης δεν μπορούμε να ζούμε για πάντα με το αίσθημα του φτωχού συγγενή των Ιονίων. Αυτό πρέπει να τελειώσει.
Και θα τελειώσει, επειδή το απαιτεί η κοινωνία μας και εν τέλει γιατί είναι δίκαιο η Ιθάκη  να έχει  ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας της, του πολιτισμού της και της απαράμιλλης ομορφιάς της.
Στη νέα θητεία του περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου διεκδικούμε η Ιθάκη να φύγει από την θέση του ουραγού και να πάει μπροστά με όραμα, με γνώση  και αποτελεσματικότητα.
Και επειδή, τίποτα δεν χαρίζεται, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε εντονότερα από κάθε άλλη φορά την υλοποίηση των βασικών αιτημάτων μας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε, με κάθε θεμιτό μέσο και χωρίς να υπολογίσουμε προσωπικό κόστος ένα καλύτερο αύριο για’ μας και τα παιδιά μας.
Την επόμενη πενταετία η Ιθάκη αλλάζει ρότα και διεκδικεί αποφασιστικά όσα δικαιούται και της στερήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.
-       Δεν επαιτούμε, απαιτούμε από κάθε αρμόδιο, όπου κι αν βρίσκεται. 
-       Δεν δεχόμαστε να μην αποπερατωθεί το νέο λιμάνι.
-       Δεν δεχόμαστε να μην βελτιωθεί το οδικό δίκτυο όπως ταιριάζει σε έναν τουριστικό προορισμό.
-       Δεν δεχόμαστε να μην αναδειχθούν και αναπλαστούν οι αρχαιολογικοί μας χώροι, ώστε να ενισχύσουμε το τουριστικό προϊόν μας. 
Αυτές είναι οι αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μας και συνάμα οι κόκκινες γραμμές μας. Έτσι ώστε στον απολογισμό μας να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια.
Αν αυτά, τα στοιχειώδη για το νησί μας, δεν επιτευχθούν τα επόμενα χρόνια θα έχουμε αποτύχει. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποτύχουμε.
Άλλωστε, πάντα πίστευα ότι  πρέπει να διεκδικείς την ψήφο των πολιτών  για να κάνεις κάτι κι όχι για να γίνεις κάτι!

Σας ευχαριστώ

ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΠΟΠΗ) ΛΥΚΟΥΔΗ
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος
«ΝΕΑ – ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου