Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!!

Θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, αν είχαμε ακολουθήσει το «παράδειγμα» όσων, για μια ακόμα φορά πήγαν στα καφενεία (που δυστυχώς άνοιξαν σχεδόν όλα)  και σχολίαζαν για μια μέρα ακόμα πως «δεν γίνεται τίποτε , γιατί δεν σηκωνόμαστε από τον καναπέ» και άλλα πρωτότυπα. Θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν τις άλλες που η μόνη εκτόνωση της αηδίας που νοιώθουμε όλοι μας για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας θα ήταν οι αναρτήσεις στο facebook , οι «εξυπνακίστικες» ατάκες και οι πόζες.
Θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν τις άλλες αν είχαμε σκεφτεί , όπως ορισμένοι, το «πολιτικό κόστος» που έχει η συμμετοχή σε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας, με δίκαια αιτήματα (βεβαίως, βεβαίως), αλλά μην φτάσουμε στο σημείο και μας δούν οι ψηφοφόροι μας ή μάλλον τα ψηφαλάκια μας και σχηματίσουν κακή εντύπωση για το σώφρον του χαρακτήρα μας.
Θα μπορούσε να είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, αν μέναμε στο γεγονός της ανυπαρξίας οργάνωσης της όλης διαμαρτυρίας εκ μέρους του Δήμου Ιθάκης (οποία έκπληξη!!) και να μέναμε απλώς στην έκφραση ειρωνικών σχολίων.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ!!!!
Και μόνο για το γεγονός ότι στην κατάληψη , έστω και συμβολική , του καραβιού αυτής της άθλιας ακτοπλοικής γραμμής που μας έχουν επιβάλλει με το έτσι θέλω, χωρίς να μας ρωτήσουν και μόνο για τα ανταγωνιστικά τους οφέλη, ήταν τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου, ήταν η μανάδες με τα παιδάκια τους  και οι γιαγιάδες με τα μικρά τους εγγόνια , ήταν χαμογελαστά πρόσωπα που ήξεραν τι θέλουν και τι πρέπει να κάνουν, άξιζε να είναι κανείς εκεί.
Και μόνο για όσους επαγγελματίες αντιλήφθησαν τα σημεία των καιρών,  δεν θέλησαν να ακολουθήσουν την πλειοψηφία των «συναδέλφων» τους με την κοντόφθαλμη οπτική του «τι θα κάνουν οι άλλοι; Αν δεν κλείσουν αυτοί, εγώ δεν κλείνω» και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή.
Και μόνο για όλους εμάς που δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να υποστείλουμε την σημαία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, όχι γιατί πιστεύουμε πως είμαστε ήρωες ή παριστάνουμε τους αγωνιστές, αλλά γιατί θέλουμε να ζούμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
ΑΞΙΖΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!!!
ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου