Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ


Η μεταφορά του αρχείου, του εξοπλισμού και των επίπλων από το κτίριο της Εφορίας στο Αργοστόλι, που έγινε την Παρασκευή 8-11-2013, απέδειξε με τον πιο άμεσο τρόπο όλα όσα έχουμε πεί εδώ και πέντε χρόνια και εξακολουθούμε να λέμε και σήμερα, ότι δηλαδή δεν υπάρχει επιστροφή στην διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής και κρατικής οργάνωσης και δομής στο νησί μας και ότι δεν πρόκειται να σταματήσει το καταστροφικό έργο της μνημονιακής κυβέρνησης, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Άλλο ένα δημόσιο κτίριο απομένει «ένα πουκάμισο αδειανό», έρμαιο στις διαθέσεις του καιρού και του ΤΑΙΠΕΔ, γιατί, άς μην γελιόμαστε, η προοπτική του είναι να πωληθεί όσο – όσο και να χαθεί η δημόσια χρήση του.
Ο μόνος άμεσος τρόπος για να παραμείνει στα χέρια των πολιτών την Ιθάκης είναι να δοθεί στον Δήμο Ιθάκης για να στεγάσει τις υπηρεσίες του που βρίσκονται διάσπαρτες σε τρία (3) κτίρια ιδιωτών, για τα οποία πληρώνουμε νοίκι.
Από την παραχώρηση αυτή ο Δήμος Ιθάκης θα εξοικονομήσει άμεσα 25.000 € το χρόνο, τα οποία μπορεί να διαθέσει άμεσα για ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ , όπως για την οριστική τακτοποίηση της μεταφοράς των μαθητών του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου της Βορείου Ιθάκης (Σταυρός, Πλατρειθιάς) που τόσο πολύ δυσκόλεψε τους γονείς και τα παιδιά μέχρι τώρα.
Το κείμενό μας αυτό θα το καταθέσουμε στο Δήμο Ιθάκης ζητώντας την συζήτησή του από το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του μέσα στην επόμενη εβδομάδα και καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους όλων των δημοτικών παρατάξεων να την στηρίξουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου