Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑΣ ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!!


Ο 60χρονος Εμίρης  του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Καλίφα αλ Τάνι, τον οποίο θα δει ο Αντώνης Σαμαράς, έχει τρείς συζύγους και 24 παιδιά. Εχει όμως και αμέτρητες επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε μέρη που δεν φαντάζεστε! To 2012 ξεπερνούσαν τα 30 δισ€! Ο εμίρης Αλ Τανί είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.
Ο 58χρονος εμίρης σεϊχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Τάνι, έχει περιουσία του ξεπερνάει τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ! Θεωρείται ένας από τους πιο φιλελεύθερους ηγέτες των χωρών του Περσικού κόλπου ενώ είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμου Αλ Τζαζίρα. Έχει τρεις γυναίκες, 24 παιδιά, του αρέσουν οι καταδύσεις και η ιππασία.
Η πρώτη και η τρίτη σύζυγός του περιορίζονται στα "καθήκοντά' τους, δηλαδή να γεννούν και να μεγαλώνουν τους απογόνους του. Η δεύτερη σύζυγός του ωστόσο, η Σέϊκα Μοζάχ, με την οποία έχει 7 παιδιά, συμμετέχει ενεργά στα κοινά προωθώντας την εκπαίδευση των κοριτσιών και συνοδεύει τον σύζυγό της στα περισσότερα επαγγελματικά ταξίδια χωρίς να καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό της. Έχει δε μεγάλη αγάπη στη μόδα και στις πανάκριβες δημιουργίες των μεγάλων οίκων μόδας (γι αυτό της έχει αγοράσει και 2 από αυτούς!) Θεωρείται από τις 80 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη! Παντρεύτηκε τον εμίρη στα 18 της χρόνια το 1977.
Η περιουσία του περιλαμβάνει υπεπολυτελή σκάφη, πολυτελή ακίνητα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά και επενδύσεις σε όλο τον κόσμο.
Ο εμίρης Αλ Τάνι πήρε στα χέρια του την εξουσία αίφνιδιαστικά αλλά αναίμακτα από τον πατέρα του το 1995. Εδώ τον βλέπουμε σε παραδοσιακό χορό της πατρίδας του
Κάθε χρόνο επισκέπτεται τη χώρα μας με τη γυναίκα του και κάποια απο τα παιδιά του ενω ο πιλότος του αεροπλάνου του είναι ο Ελληνας, πρώην κυβερνήτης της Ολυμπιακής, Ιωάννης Σταυρακίδης.
Ο Εμίρης του Κατάρ, έχει έρθει πολλές φορές για διακοπές στην Ελλάδα και έχει επισκεφτεί πολλά από τα νησιά μας (φημολογείται ότι έχει αγοράσει και ένα από αυτά, την Οξιά). Ερχεται με το τεράστιο learjet του πάντα κάτω από αυστηρά μέτρα ασφάλειας.
Στη συνέχεια απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα σε ένα από τα πλωτά παλάτια του.
Αν τον δει κανείς στο δρόμο, το πιο πιθανό είναι να τον περάσει για απλό τουρίστα αφού κυκλοφορεί και αγοράζει μόνος του ακόμα και τα ψάρια που τρώει η οικογένειά του.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Η Qatar Investment Authority – δηλαδή η κρατική εταιρεία επενδύσεων του Κατάρ – έχει δεκάδες επενδύσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου! Δείτε αναλυτικά:
ΒΡΕΤΑΝΙΑ Harrods: Εχει το 100% των περίφημων πολυκαταστημάτων στο Λονδίνο
Sainsbury's : Είναι βρετανικά σουπερ μάρκετ και έχει το 25% London Stock Exchange: Με άλλα λόγια το χρηματιστήριο του Λονδίνου. Εχει το 15,1% Barclays : Εχει το 6,65% της τράπεζας Songbird Estates: Εταιρεία Ακινήτων. Εχει το 27,68% Ολυμπιακό Χωριό στο Λονδίνο: Εχει το 100% (εμείς εδώ το έχουμε και ρημάζει) Canary Wharf : Από τους πιο γνωστούς ουρανοξύστες στο Λονδίνο
ΓΑΛΛΙΑ Lagardere: Εκδοτικός Οίκος και media. Εχει το 12,83%, ενώ έχει και το 2% στον ομώνυμο οίκο μόδας Vivendi: Τηλεπικοινωνίες. Εχει το 2% LVMH: Αλλιώς: Luis Vuitton. Έχει το 1,03% Paris Saint Germain: Του ανήκει το 100% της αγαπημένης ποδοσφαιρικής ομάδας των Παριζιάνων
ΓΕΡΜΑΝΙΑ Porsche: Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει το 10% Volkswagen: Ούτε εδώ θέλει συστάσεις. Έχει το 17% Hochtief: Την ξέρουμε κι εδώ. Εχει το 10% της κατασκευαστικής
ΙΣΠΑΝΙΑ Iberdrola: Είναι η εταιρεία ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου (κάτι σαν την ισπανική ΔΕΗ). Έχει το 7,94%
ΕΛΒΕΤΙΑ Credit Suisse: Τράπεζα όπου έχει το 5,7% Xstrata: Ορυκτά. Έχει το 14,9%
ΗΠΑ  Miramax: Η μεγάλη εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών. Το ποσοστό εδώ είναι άγνωστο Tiffany & Co: Το όνειρο κάθε γυναίκας. Η επένδυση κάθε Εμίρη που σέβεται τον εαυτό του. Εχει το 5,2%
ΙΤΑΛΙΑ Smeralda Holdings: Είναι στην Σαρδηνία και πρόκειται για τουριστικές εγκαταστάσεις στην Κόστα Σμεράλντα. Είναι όλο δικό του. Εχει το 100% Hotel Gallia: Ξενοδοχεία. Έχει το 100% Valentino: Κι άλλος οίκος μόδας. Όλος δικός του κι αυτός.
Ο Εμίρης έχει επίσης το Al Jazeera το πιο αγαπητό ειδησεογραφικό δίκτυο στον Αραβικό Κόσμο και όχι μόνο,έχει και το νησάκι Οξιά κοντά στην Ιθάκη.
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου