Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

12.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ .. ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΕΔΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ!!


Απίστευτη κίνηση, ευθεία βολή κατά της ελευθεροτυπίας, από τους διοικούντες την Περιφέρεια. Εξαφάνισαν την “Ενημέρωση”, που αποκάλυπτε απευθείας ανάθεση για γκραβούρες... Συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα “Ενημέρωση” είχε τοποθετηθεί στα έδρανα των περιφερειακών συμβούλων, προκειμένου να λάβουν άπαντες γνώση του πρωτοσέλιδου, που αποκάλυπτε την απευθείας ανάθεση, ύψους 12.000 ευρώ, για γκραβούρες, από το κονδύλι της τουριστικής προβολής. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, παρότι οι γκραβούρες είχαν αποστολή την “προβολή” της Κέρκυρας στις εκθέσεις τουρισμού του Λονδίνου και της Θεσσαλονίκης, έμειναν στο ντουλάπι.
Η δημοσιοποίηση του θέματος, ως φαίνεται, ανησύχησε κάποιους και έσπευσαν να μαζέψουν τις εφημερίδες που προοριζόταν για την ενημέρωση των συμβούλων.
Με ανακοίνωσή του, υπό τον τίτλο “Καταδικάζουμε την βαρβαρότητα” ο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης Γιώργος Καλούδης, υποστηρίζει ότι πίσω από την αντιδημοκρατική πράξη κρύβεται ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου.
Η ανακοίνωση Καλούδη
Καταδικάζουμε τη βαρβαρότητα της Περιφερειαρχίας  Σπύρου σε βάρος της ελευθεροτυπίας και  σε βάρος του δημοκρατικού δικαιώματος των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους, και  σε βάρος της Εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ .
Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012  στις 10.00 θα ξεκινούσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Συνήθως ξεκινάει με καθυστέρηση μισής έως μίας ώρας. Εμείς πήγαμε με μία μικρή καθυστέρηση μετά τις 10.00.
Όπως μάθαμε αργότερα ο εκδότης της 30χρονης καθημερινής εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Γιώργος Κατσαίτης  έστειλε το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 10.00, σαράντα (40) φύλλα της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τα οποία και εναποτέθηκαν από ένα φύλλο σε κάθε έδρανο Περιφερειακού Συμβούλου.
Εμείς δεν βρήκαμε τίποτα ούτε στη θέση μας, ούτε οπουδήποτε αλλού μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.
Ήταν προφανές ότι ο κ. Σπύρου είχε δώσει εντολή και είχαν εξαφανισθεί από τα  έδρανά μας τα φύλλα της εφημερίδας, όπως άλλωστε κατάγγειλε και ο κ.Κατσαίτης.
Το φύλλο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ήταν του Σαββάτου 1 Δεκέμβρη 2012 με πρωτοσέλιδο: «Με απευθείας ανάθεση του Περιφερειάρχη στο όνομα της τουριστικής προβολής.12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ!  Η Π.Ι.Ν. δεν δείχνει τη σύμβαση επικαλούμενη «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».
Το θέμα το θέσαμε στην ομιλία  του επικεφαλής μας.
Επειδή δεν υπήρχαν Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα ούτε καλύπτονται ραδιοτηλεοπτικά οι συνεδριάσεις του Π.Σ.ΙΝ. και δεν ενημερώνεται ο λαός, εμείς θέσαμε και πάλι επιτακτικά το θέμα της ζωντανής ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Π.Σ.Ι.Ν. με αποζημίωση των σταθμών για το εργατικό κόστος τους και γενικά ενίσχυση των Μ.Μ.Ε. των Επτανήσων. Η διαδικαστική αυτή παρέμβαση και η τοποθέτηση αυτή του Γιώργου Καλούδη είναι καταχωρημένη στα πρακτικά.
Η πράξη της Περιφερειαρχίας Σπύρου να κλέψει από τα έδρανα κάθε Περιφερειακού Σύμβουλου εφημερίδα προοριζόμενη για ενημέρωσή του είναι πράξη βάρβαρη και σκοταδιστική, τη ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ως πράξη πλήττουσα  την ελευθεροτυπία και  το  δημοκρατικό  δικαίωμα  των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου