Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΛΕΝΑ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

* Η Έλενα Τσολάκη αναδείχθηκε σαν ανερχόμενη γυναίκα αρχιτέκτονας από το Αγγλικό περιοδικό Αrchitects’ Journal σε ειδική έκδοση τεύχους με τίτλο “Women in Practice”.
* Tον Ιούλιο του 2012 είναι η πιο νεαρή αρχιτέκτονας που εκλέγεται ως εθνικό μέλος του Ηνωμένου Βασιλείου στο ανώτατο όργανο διοίκησης του Royal Institute of British Architects (RIBA). Το RIBA είναι το αρμόδιο... σώμα για την αρχιτεκτονική και το αρχιτεκτονικό επάγγελμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το RIBA ιδρύθηκε το 1834 και σήμερα απαριθμεί 500 άτομα προσωπικό και 40.000 μέλη ανά το παγκόσμιο.
* Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση προσκλήθηκε ως ομιλητής στο European Forum for Architectural Policies από το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων Κύπρου. Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν ‘Promoting Architectural Quality in Public and Privately Funded Projects’.
* Εχει για δεύτερη συνεχή χρονιά, μαζί με τους αρχιτέκτονες του Γραφείου, συνδιοργανώσει το “Ask an Architect”. Η διοργάνωση συμπεριλάμβανε ομιλίες και συμβουλές προς το κοινό για το ρόλο του αρχιτέκτονα και την αρχιτεκτονική.
* Έχει οργανώσει συνεργασίες έργων μεταξύ του γραφείου Kyriakos Tsolakis Architects και βραβευμένων γραφείων στην Αγγλία όπως Egret West και Hawkins Brown

Η Έλενα K. Τσολάκη είναι αρχιτέκτονας που εργάζεται στην Αγγλία και στην Κύπρο. Είναι συνέταιρος στο οικογενειακό αρχιτεκτονικό γραφείο Kyriakos Tsolakis Architects, στη Λευκωσία με τα αδέλφια της, επίσης αρχιτέκτονες. Μερικά από τα έργα στα οποία είναι ο αρχιτέκτονας Έργου είναι το πρώτο ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο γυναικών (ΣΠΑΒΟ) στην Κύπρο, οικιστικά έργα μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, μ...ία στέγη ηλικιωμένων και η ανάπλαση της πλατείας του Κάουρα στον Αγρό.
Η Έλενα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αυστραλία και Αγγλία. Έχει εργαστεί στο αρχιτεκτονικό γραφείο Dixon Jones στο Λονδίνο όπου έχει δουλέψει στο έργο Quadrant, άξιας 200 εκατομμύριων λιρών, στο Piccadilly Circus του Λονδίνου.
Από το 2009 η Έλενα είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του British Architectural Trust Board. Αυτός ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση μίας από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες συλλογές αρχιτεκτονικής παγκοσμίως, αξίας 250 εκατομμυρίων λιρών. Επίσης ο οργανισμός είναι υπεύθυνος για την προώθηση της αρχιτεκτονικής μέσω συνομιλιών, εκθέσεων και βραβείων αρχιτεκτονικής, όπως το βραβείο Stirling Prize, το οποίο θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στον κόσμο.
Το 2009 προσκλήθηκε από τον τότε Πρωθυπουργό της Αγγλίας, Gordon Brown, για να παραστεί στο 10 Downing Street στο πλαίσιο εκδήλωσης όπου τιμήθηκε η συνεισφορά των αρχιτεκτόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχει λάβει το βρετανικό βραβείο British Institution Award για έργα της που παρουσιαστήκαν στο Royal Academy το 2009. Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου Αξιολόγησης - Πιστοποίησης προγραμμάτων σπουδών στην Αρχιτεκτονική σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και ήταν μέλος της επιτροπής Architects for Change, μιας επιτροπής για την ισότητα στην αρχιτεκτονική.
Η Έλενα Τσολάκη προωθεί το σχεδιασμό κτηρίων υψηλής ποιότητας και την βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και των κοινοτήτων μας. Είναι μέλος του ARB, RIBA και του ETEK όπου είναι στην επιτροπή «Έργα με τη Μέθοδο Ιδιωτικής Χρηματοδότησης / Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου