Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ SOCIAL ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΑΣ


Η επιτυχία ενός βιογραφικού είναι κάτι το εντελώς ρευστό. Ένα βιογραφικό μπορεί να είναι μεγάλο, μικρό, σε ηλεκτρονική ή μη μορφή, εικονογραφημένο κλπ. Ανεξάρτητα από τη μορφή που έχει όμως, το βιογραφικό σας θα βελτιωθεί σημαντικά αν το συνδέσετε με site κοινωνικής δικτύωσης και θα γίνει σαφώς πιο σύγχρονο. Η διαδικασία αυτή δεν είναι καθόλου δύσκολη και σε γενικές γραμμές περιγραφέται στα παρακάτω 4 βήματα.
  1. Σύνδεση του βιογραφικού με τα προσωπικά μας links.
Το 10,9 % των βιογραφικών περιλαμβάνουν σύνδεση με site κοινωνικής δικτύωσης και το ποσοστό αυτό συνεχώς αυξάνεται. Θα ήταν πιο σωστό επικοινωνιακά να συμπεριλάβουμε τη διεύθυνση μας στο Facebook, στο Twitter και το Linkedln στο βιογραφικό μας δίπλα από το όνομά μας , το mail μας και τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα profile μας είναι εύχρηστα και έτσι ο υποψήφιος εργοδότης μας θα μπορέσει εύκολα να μάθει περισσότερα για εμάς.
Έτσι και αλλιώς οι αρμόδιοι θα ψάξουν μας βρουν στα social media sites, όποτε με την τοποθέτηση των συγκεκριμένων links και τους διευκολύνουμε αλλά και τους δείχνουμε ότι είμαστε εκσυγχρονισμένοι.
  1. Έλεγχος αντιστοιχίας πληροφοριών βιογραφικού-social media sites.
Μολονότι ανανεώνουμε συνεχώς το περιεχόμενο των προσωπικών μας social media sites, είναι πιθανό να παραβλέψουμε παλαιές πληροφορίες. Επομένως πρέπει να κάνουμε συνεχώς ενημέρωση του βιογραφικού μας πακέτου. Ο εργοδότης δεν θα πρέπει να δει κάτι στο βιογραφικό μας το οποίο να είναι διαφορετικό ή να μην υπάρχει καν στο Linkedln.
Γι αυτό λοιπόν κάνουμε μια λίστα με όλα τα site κοινωνικής δικτύωσης στα οποία έχουμε λογαριασμό. Μια φορά το μήνα ( ή και πιο συχνά), ελέγχουμε αν τα στοιχεία μας είναι πλήρως ενημερωμένα αλλά και συγχρονισμένα με το βιογραφικό μας.
  1. Δεν κάνουμε μόνο Copy-Paste
Το βιογραφικό μας περιέχει πληροφορίες οι οποίες πρέπει να λειτουργούν σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που περιέχουν τα profile μας. Όμως το κάθε network έχει τη δική του φιλοσοφία. Για παράδειγμα, αλλιώς μοιραζόμαστε κάτι στο Facebook και αλλιώς στο Twitter.
Το ίδιο συμβαίνει με το βιογραφικό μας. Πρέπει λοιπόν να μεταφέρουμε με μεγάλη προσοχή τις πληροφορίες μας. Δεν κάνουμε απλώς copy-paste σε μια ενότητα όπως το «σχετικά με εμένα» στο βιογραφικό μας. Αυτό θα μειώσει την εικόνα του βιογραφικού μας αρκετά.
Αντί, λοιπόν να αντιγράφουμε ολόκληρες παραγράφους , μπορούμε να επιλέγουμε συγκεκριμένες φράσεις για τα κοινωνικά σας profile. Με αυτό τον τρόπο, όποιος διαβάσει το profile μας θα συγκρατήσει μόνο τις σημαντικές πληροφορίες.
     4.   Χρησιμοποιούμε λέξεις κλειδιά
Πέρα από την εμπειρία μας, τις δεξιότητες και τους στόχους μας, πρέπει να θυμόμαστε ότι οι λέξεις-κλειδιά (keywords) είναι πολύ σημαντικές. Είναι αλήθεια ότι πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν μηχανές αναζήτησης όπως η Google αλλά και η διαδικασία search του LinkedIn, ώστε να εξετάσουν πιθανούς εργαζόμενους για πρόσληψη.
Για να μείνουμε στην κορυφή όσον αφορά την αναζήτηση, πρέπει να μελετήσουμε καταλόγους εργασίας με λέξεις που εμφανίζονται συχνά. Επιπλέον μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία που είναι διαθέσιμα από εμπόρους, μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και να βελτιώσουν έτσι το βιογραφικό μας για τη διαδικασία της αναζήτηση.
ΠΗΓΗ: http://epixeiro.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου