Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΘΑΚΗΣ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!


Και σε νέα κλήση σε απολογία καλεί η αντιδήμαρχος Ιθάκης Νίκη Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου την διοικητικό υπάλληλο του Δήμου Ιθάκης Χρυσοστόμη Παίζη υπάλληλο διότι όπως υσχυρίζεται η αντιδήμαρχος δήλωσε σε υπάλληλο ότι: «Δεν θα πάω εγώ στο συμβούλιο» και δεν της έδωσε ούτε την κατάσταση, ούτε τα δικαιολογητικά των συμμετασχόντων στη Σχολική Επιτροπή προκειμένου να κάνει κάποιος άλλος την εισήγηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία στο ΔΣ. «Κυρία Παϊζη, Με την ανωτέρω συμπεριφορά σας, υπερβήκατε κατά πολύ των καθηκόντων σας και προκαλείτε ήδη καθυστέρηση στη συγκρότηση  της σχολικής επιτροπής, αρνητικό αποτέλεσμα πολύ μεγάλο σχετικά με τη θέση σας και τις δικαιοδοσίες σας. Κατά παρόμοιο τρόπο, δεν γνωρίζω ακόμη αν παραδώσατε τον απολογισμό του έτους 2011 στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής που σας  τον έχει ζητήσει τουλάχιστον 10 φορές. Σας παρακαλώ, να καταθέσετε τη δική σας θέση σχετικά με τα ανωτέρω μέχρι τις 18-02-2013».
ΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΪΖΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗΣ
ΠΡΟΣ                                                                                             ΙΘΑΚΗ 14/02/2013
Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ ΠΑΪΖΗ                                     
ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ
 Γνωρίζετε τη σημασία της συγκρότησης των σχολικών επιτροπών στην εύρρυθμη λειτουργία των σχολείων, ειδικά σε τρέχοντα ζητήματα αποκατάστασης βλαβών, τακτοποίησης εκκρεμοτήτων στους χώρους, και γενικά στην υποστήριξη του σχολικού έργου.
Εχετε την αρμοδιότητα της υπεύθυνης στην συγκρότηση των Σχολικών επιτροπών και γενικά όλης της γραφειοκρατικής διαδικασίας που απαιτείται.
Εσείς, κατά τη διαδικασία συγκρότησης της Σχολικής Επιτροπής των Σχολείων Γυμνασίου, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, αρνηθήκατε τη συμμετοχή της κ. Κουντουράκη, ως προέδρου του Συλλόγου  Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, επειδή δεν είχατε νομιμοποιητικά έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι το συμβούλιο που την εξέλεξε, δεν προήρχετο από τη συμμετοχή του 1/3 των γονέων των μαθητών, βάσει του νόμου 1566/1985, τον οποίο πληροφορηθήκατε μόλις κατέθεσε τα δικαιολογητικά συμμετοχής της η κ. Κουντουράκη. Αυτόν το νόμο, εσείς με πληροφορήσατε ότι στην πολυετή σας θητεία στο ίδιο αντικείμενο, θα τον εφαρμόζατε για πρώτη φορά στην κ. Κουντουράκη.
Επειδή τα κριτήρια επιλογής σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είναι ίδια για όλους τους συμμετέχοντες, ζητήσατε εγράφως και από τους 3 διευθυντές των Σχολείων να σας διαβεβαιώσουν για τη συμμετοχή του 1/3, γεγονός που αρνήθηκαν επειδή δεν ήταν παρόντες στη διαδικασία.
Το επόμενο βήμα αναζήτησης του στοιχείου που απαιτούσε ο νόμος 1566/1985 ήταν τα πρακτικά των γενικών συνελεύσεων που αναφέρονταν στην εκλογή Διοικητικού συμβουλίου , και προέδρου.
Αναζητήθηκαν και παρατηρήσαμε πως σε κανένα πρακτικό δεν αναγραφόταν αυτό το στοιχείο, ότι δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο που εξέλεξε τον πρόεδρο, ήταν το 1/3 των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών του Σχολείου.
Θεωρώντας το θέμα που δημιουργήθηκε, σοβαρό, επειδή αντιμετωπίζαμε πλέον τη διεξαγωγή νέων αρχαιρεσιών και στα τρία σχολεία σας διαβίβασα   την Παρασκευή στις 08-02-2013 το παρακάτω έγγραφο:

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ήρθε υπάλληλος του γραφείου του Δημάρχου στο γραφείο σας και σας ζήτησε την κατάσταση των υποψηφίων μελών της σχολικής επιτροπής, που επρόκειτο να εισάγετε στο συμβούλιο. Απαντήσατε ακριβώς: «Δεν θα πάω εγώ στο συμβούλιο».
Ωστόσο δεν της δώσατε ούτε την κατάσταση, ούτε τα δικαιολογητικά των συμμετασχόντων προκειμένου να κάνει κάποιος άλλος την εισήγηση, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.
 Κυρία Παϊζη
Με την ανωτέρω συμπεριφορά σας, υπερβήκατε κατά πολύ των καθηκόντων σας και προκαλείτε ήδη καθυστέρηση στη συγκρότηση  της σχολικής επιτροπής, αρνητικό αποτέλεσμα πολύ μεγάλο σχετικά με τη θέση σας και τις δικαιοδοσίες σας.
Κατά παρόμοιο τρόπο, δεν γνωρίζω ακόμη αν παραδώσατε τον απολογισμό του έτους 2011 στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής που σας  τον έχει ζητήσει τουλάχιστον 10 φορές.
Σας παρακαλώ, να καταθέσετε τη δική σας θέση σχετικά με τα ανωτέρω μέχρι τις 18-02-2013
 Η αντιδήμαρχος Ιθάκης
Νίκη Κασσιανού-Παναγιωτοπούλου
www.ithaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου