Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ



Με το Δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ΑΠΩΝ συνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να αποφασίσει σχετικά με την αίτηση της «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» που ζητάει την τροποποίηση δηλώσεων δρομολόγησης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ» στις γραμμές ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΠΟΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΖΑΚΥΝΘΟΥ και ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ από 01-11-12 έως 31-10-13. Ο Δήμαρχος Ιθάκης έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, την απόφαση του ΔΣ Ιθάκης που του ζητούσε να παρευρεθεί στη σημερινή συνεδρίαση. Προτίμησε να επιστρέψει στην Ιθάκη και να περιφέρεται καλοδιωμένος όπως πάντα και με το ipad του στο χέρι, στη πλατεία της πόλης και από γραφείον σε γραφείον του Δήμου απειλώντας τον ταμία του Δήμου να του δώσει ολόκληρο το μισθό του και φυσικά να ετοιμάσει τις αποσκευές του για να ξαναφύγει.
Σε ότι αφορά τη γραμμή της Ιθάκης τελευταίες πληροφορίες λένε ότι υπάρχει περίπτωση η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ να αποσύρει την πρόταση της, μιας και αυθαίρετη επιστολή του Αντιπερειάρχη Κεφαλονιάς Σωτήρη Κουρή προς το ΣΑΣ βάζει όρους σε ότι αφορά την πρόταση των δρομολογίων της πιο πάνω Κοινοπραξίας κατι οι οι εκπρόσωποί της δεν δέχονται. Αν γίνει κατι τέτοιο να δουμε τις ευθύνες που θα φέρουν τα φιλαράκι Κουρής και Κασσιανός αν η Ιθάκη μείνει χωρίς συγκοινωνία
Εν τω μεταξύ αναβολή του σημερινού Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών ζήτησε με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Διονύσιος Μυλωνάς.  «Αξιότιμοι κύριοι,  Από τον τοπικό τύπου πληροφορηθήκαμε για τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25-10-2012, με θέμα τον καθορισμό των ακτοπλοϊκών δρομολογίων κ.λ.π. Το Συμβούλιο όμως, θα λάβει χώρα και θα συνεδριάσει για το ανωτέρω θέμα χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των τοπικών φορέων προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους, κάτι που το θεωρούμε επιβεβλημένο.
            Η οποιαδήποτε απόφαση πιθανότατα να είναι αντίθετη στη βούληση της τοπικής κοινωνίας για ικανοποιητική σύνδεση. Κατανοούμε πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι πλοιοκτήτες λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της μείωσης της επιβατικής κίνησης, θεωρούμε όμως ότι οι κάτοικοι, οι επισκέπτες του νησιού μας, καθώς και η τοπική οικονομία πλήττονται με την μείωση των δρομολογίων και το ισχύον κόμιστρο. Γι’ αυτόν το λόγο θα σας πρότεινα να αναβληθεί η προγραμματισμένη αυτή συνεδρίαση, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε μια κοινή πρόταση.
            Εν κατακλείδι, η όποια αλλαγή ας είναι αποτέλεσμα διαλόγου. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση»,
http://www.ithacanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου