Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ


ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ
ΑΡΧΟΝΤΑ ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΟ 1996
ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΣΤΙΣΑΝ
ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 9,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΟΥΡΕΛΗ
Νέα περιπέτεια αρχίζει για το δήμαρχο Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό, ο οποίος έγινε γνωστός στο Πανελλήνιο πριν περίπου ένα χρόνο, όταν μετέφερε με το δεσμευμένο από το ΣΔΟΕ σκάφος του 30 καλλονές, για να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό ομορφιάς. Εταιρεία που εμπορευόταν χαλιά και στην οποία ήταν εταίρος και διαχειριστής ο κ. Κασσιανός πτώχευσε, με αποτέλεσμα να αφήσει «φέσι» στο ελληνικό Δημόσιο ύψους 9,5 εκατ. Ευρώ! Ούτε… περσικά να ήταν τα χαλιά του Δημάρχου Ιθάκης, ο οποίος κατάφερε για πολλοστή φορά να συγκεντρώσει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο κ. Κασσιανός ήταν εταίρος στην εταιρεία ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΑΡΠΕΤΣ ΕΠΕ, η οποία συστάθηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 1991, με αντικείμενο εισαγωγές-εξαγωγές, αντιπροσώπευση οίκων εξωτερικού και εσωτερικού, χονδρική και λιανική εμπορία μοκετών και συναφών ειδών. Τότε, το εταιρικό κεφάλαιο ήταν 2 εκατομύρια δραχμές με τον Κασσιανό να κατέχει το 60% των μεριδίων.
Στις7 Ιουνίου του 1996 πραγματοποιήθηκε λύση της εταιρείας, όμως δεν… λύθηκαν και τα χρέη της, που σήμερα πλέον φτάνουν τα 9,5 εκατ. Ευρώ! Μάλιστα, η ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΑΡΠΕΤΣ ΕΠΕ εμφανίζεται στη λίστα με τα 6.000 νομοκά πρόσωπα που οφείλουν στο Δημόσιο περισσότερα από 150.000 ευρώ.
Οοικονομικός επιθεωρητής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που ανέλαβε την υπόθεση, διαπίστωσε ότι όντως ο κ. Γιάννης Κασσιανός σχετίζεται με τη οφειλή-μαμούθ. Όπως σημειώνει στο πολισέλιδο πορισμάτου «η ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΑΡΠΕΤΣ ΕΠΕ, της οποίας διαχειριστής είναι ο εν λόγω καταγγελλόμενος (Γιάννης Κασσιανός) οφείλει ληξιπρόθεσμες οφιλές στη αρμόδιαφορλογία της ΔΟΥ Αγ, Δημητρίου-Δάφνης, το ποσό των 9.503.228.,58 ευρώ». Μάλοστα, έως σήμερα η εταιρεία δεν έχει υποβάλλει ποτέ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, καθώς και ΦΠΑ. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, ο δήμαρχος Ιθάκης εμφανίζει ληξιπρόθεσμες ατομικές οφειλές 167.676,20 ευρώ, έχει ασκηθεί εναντίον του το μέτρο της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων από τη ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών για το ποσόν των 158.585,41 ευρώ, ενώ δεν έχει υποβάλει δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2001 έως 2011.

Εφημερίδα Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου