Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ




Λίγο καιρό μετά την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την θαλάσσια σύνδεση του Μεσολογγίου με τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, υποβλήθηκε και νέα αίτηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ζητείται η έγκριση μιας ακόμη ακτοπλοϊκής γραμμής.




Πρόκειται για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου με τη Ζάκυνθο από τη ναυτιλιακή εταιρεία «ΚρυσταλLines”, με επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο τύπου «καταμαράν». Στην αίτηση αναφέρεται ως ημερομηνία έναρξης των καθημερινών δρομολογίων η 1η Μαίου 2019.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφέρει: «Το λιμάνι του Μεσολογγίου σταδιακά μετατρέπεται σε πόλο έλξης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Το μεγάλο έργο διάνοιξης του διαύλου που βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα με εντατικούς ρυθμούς, αποτελεί  πολύτιμη υποδομή για το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης. Η σύνδεση του Μεσολογγίου με τα Ιόνια νησιά (αίτημα πολλών δεκαετιών) είναι εφικτή με σοβαρό και ρεαλιστικό σχεδιασμό. Ασφαλώς χαιρετίζουμε τη ακτοπλοϊκή σύνεση του Μεσολογγίου με τη Ζάκυνθο, αισθανόμενοι ως δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά δικαιωμένοι από τις εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου