Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΚΛΕΨΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΘΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




Έκλεψε τις εντυπώσεις η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΙΘΑΚΗΣ στο ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ στο Κέντρο ΓΑΙΑ του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ – Φυσικής Ιστορίας, το οποίο συντελέσθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου το περασμένο Σαββατοκύριακο, 28 & 29 Μαρτίου 2015.

 Η Φιλαρμονική Ιθάκης, στην οποία συμμετέχουν πολλά παιδιά ακόμα και Δημοτικού, ήλθε καλεσμένη των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή ειδικά για να πλαισιώσει μουσικά το διήμερο και έπαιξε ακούραστα και με πολύ κέφι μουσικές επιλογές Williams, Kander, Berlin, Bock, Hancock, Herbie, Hamlisch, Badelt, Fernandez, Mancini, Menken, L. Richie και M. Jackson, aλλά και αποσπάσματα από συμφωνίες των Dvorak, Tchaikovsky, Strauss και Brahms.


Σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις της, η κυρία Νίκη Γουλανδρή, συνοδευόμενη από την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Φαλή Βογιατζάκη, παρακολούθησε αποσπάσματα, συνεχάρη τον Αρχιμουσικό κ. Γιώργο Κυριακίδη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής κ. Τηλέμαχο Βλασσόπουλο και ζήτησε να φωτογραφηθεί με τα παιδιά.
Την πρώτη μέρα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, γνώρισαν άλλα παιδιά σχολείων που επισκέφθηκαν το Ανοιξιάτικο Παζάρι και χάρηκαν την αγάπη του κόσμου, πλήθους Ιθακήσιων που έσπευσαν να τα καμαρώσουν, αλλά και πολλών επισκεπτών, που ανέβηκαν και παρέμειναν στον εξώστη του κέντρου ΓΑΙΑ, δημιουργώντας συναυλιακό κλίμα!

Την δεύτερη μέρα, Κυριακή, ο κ. Ηλίας Πίτσικας, υπεύθυνος της Ομάδας Τέχνης «Πάροδος», συντόνισε τη συνάντηση και γνωριμία των παιδιών της Φιλαρμονικής και ομάδας παιδιών του εργαστηρίου θεατρικού παιχνιδιού, που είχαν έρθει στο μουσείο για να παρουσιάσουν θεατρική παράσταση. Κατά τη συνάντηση αυτή έγινε παρουσίαση των οργάνων της μπάντας και στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή, κκ. Βασιλική Μερτζάνη και Άννα Μαργαριτούλη, αφού ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τη Φιλαρμονική Ιθάκης για την παρουσία της, πρόσφεραν αναμνηστικά στον Πρόεδρο και στο Μαέστρο της Φιλαρμονικής. Η ημέρα έκλεισε με την μπάντα να παίζει το τραγούδι του θεατρικού παιχνιδιού και τα παιδιά της Ομάδας Τέχνης Πάροδος, να το τραγουδούν χαρούμενα και έκπληκτα, που η Φιλαρμονική γνώριζε το τραγούδι τους.
Η Φιλαρμονική Ιθάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει τους παλιούς φίλους που υποστήριξαν αυτή την προσπάθεια αλλά και τους νέους φίλους που απέκτησε μέσα από αυτή τη δημιουργική συνάντηση.
Η “ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΘΑΚΗΣ” ιδρύθηκε το 1904, από κάποιους εμπνευσμένους Ιθακήσιους φίλους της μουσικής, με σκοπό τη δωρεάν μουσική εκπαίδευση των νέων και τη συμμετοχή σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Πρώτος Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής ήταν ο Francesco Nicolini, φημισμένος Ιταλός βιολιστής και αρχιμουσικός του 19ου αι., ο οποίος σταδιοδρόμησε στην Επτάνησο. Σημερινός Αρχιμουσικός είναι ο Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος έχει και την υπευθυνότητα διδασκαλίας των χάλκινων πνευστών και των κρουστών μουσικών οργάνων, ενώ η συνεργάτης του καθηγήτρια μουσικής Φιορέντσα Βαρδοπούλου έχει αναλάβει τα τμήματα εκμάθησης των νέων μουσικών, των θεωρητικών, αλλά και τη διδασκαλία ξύλινων μουσικών οργάνων. Η συμμετοχή των μουσικών στις εκδηλώσεις είναι αφιλοκερδής. Σήμερα αριθμούν περίπου 30 μέλη, που φτάνουν τα 87 μαζί με τους μαθητευόμενους και καλύπτουν όλες τις ηλικίες, από τα πρώτα μαθητικά χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου