Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΟΥΚ ΟΙΔΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ



Του Αλέξανδρου Π. Ταφλαμπά, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου
της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ.
Χαράς Ευαγγέλια χτες στο νησί μας. Μας επισκέφθηκε η Άντζελα Γκερέκου, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας ως υποψήφιας περιφερειάρχου στα Ιόνια Νησιά. Είχαμε ως ιθαγενείς δύο επιλογές: Ή να τραγουδήσουμε όλοι ομού μετά αυτής «Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή» ή να θυμηθούμε ποια ακριβώς είναι η εν λόγω κυρία και να κατανοήσουμε το μέτρο της «ανεξαρτησίας» της υποψηφιότητάς της. Και επειδή δεν είμαστε ιδιαιτέρως καλλίφωνοι, ούτε μας άρεσε ποτέ ο Τόλης, προτιμήσαμε να κάμουμε το δεύτερο. Και ιδού:
Η «ανεξάρτητη» και «αδέσμευτη» Γκερέκου, είναι μέχρι και σήμερα βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ (που κυβερνά ή συγκυβερνά από το 2009, για να μην πάμε παραπίσω) και έχει ψηφίσει ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα μνημόνια και τους ρυθμιστικούς αυτών νόμους, μάλιστα δε το τελευταίο μνημόνιο – πολυνομοσχέδιο το ψήφισε δι’ αλληλογραφίας γιατί δεν πρόκανε να είναι και στη Βουλή ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητη υποψήφια στην Κέρκυρα. Άρα η εν λόγω είναι εντελώς υπεύθυνη για το αλυσσόδεμα της χώρας μας στο άρμα του πιο στυγνού καθεστωτικού μορφώματος, που έχει ισοπεδώσει τις ζωές μας και που θέλει να μας τραβήξει ακόμα παρακάτω.
Έκαμε την περατζάδα της με τους Κεφαλωνίτες και Θιακούς υποψηφίους της, ορκίστηκε, απ’ ότι μάθαμε, ότι θα ολοκληρωθεί επί των ημερών της το λιμάνι του Πίσω Αετού, φωτογραφήθηκε σε «εαρινή σύσκεψη αγροφυλάκων» στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (θα τρίζουν τα κόκαλα των αγωνιστών του ΕΑΜ) , επισκέφθηκε την Βόρειο Ιθάκη και έφυγε προς Κεφαλληνία μεριά προκειμένου σήμερα να ανακοινώσει τον συνδυασμό της για την αντιπεριφέρειά μας.
Μια καθαρά παλαιοκομματική επίσκεψη έλαβε τέλος και από δώ και πέρα αρχίζουν τα δύσκολα.
Πώς είναι δυνατόν να συναγελάζονται μαζί με ένα τέτοιο απολύτως μνημονιακό πρόσωπο άνθρωποι της καθημερινότητάς μας, να την στηρίζουν πολιτικά, ενώ τους έχει φέρει στο ναδίρ της αξιοπρέπειάς τους ως πολίτες, να ποιούν την νήσσαν για όλα όσα έχουν υποφέρει και εξ αιτίας της και να επιδιώκουν να μας την κατσικώσουν για πέντε (5) χρόνια, συμβάλλοντας στην πολιτική της επιβίωση, που έχει τεθεί σε άμεσο κίνδυνο;
Μά τι αναρωτιέμαι τώρα, έ; Αφού η Γκερέκου δεν είναι ΠΑΣΟΚ, είναι ανεξάρτητη, ουκ οίδε τον άνθρωπο (όπως ο Απόστολος Πέτρος) , μας προέκυψε από παρθενογέννεση, είναι αυτόνομη και ωραία!!!
Και σκέφτομαι πως ενώ έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πέρα για πέρα πολιτικές, πως αφορούν όλο μα όλο το πολιτικό μας σύστημα και την θέση μας απέναντι στην αθλιότητα που μας κυβερνά, έρχονται κάτι τέτοιοι τύποι και μας κολλάνε στα μούτρα μια δήλωση ανεξαρτησίας και καθαρίσανε , ενώ εμείς πρέπει να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες.
Και φυσικά όλα τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο το πολιτικό προσωπικό των Αθηνών και των Περιχώρων, αλλά και τους ντόπιους κολαούζους τους που ενώ έχουν γαλουχηθεί και ανδρωθεί στα νάματα του πολιτικαντισμού, κηρύσσουν το «τέλος της πολιτικής».
Αυτοί που επιθυμούν διακαώς να ανατεθεί η διαχείριση των κοινών σε (δήθεν απολιτικούς) τεχνοκράτες και μάνατζερ, και μετρούν ακόμα και τη Βουλή σαν εμπόδιο στην «πρόοδο»• σαν απολίθωμα.
Είναι οι ίδιοι που κηρύσσουν (άλλη μόδα κι αυτή) το «τέλος της ιδεολογίας», διότι λέει οι ιδεολογίες κάνουν κακό στην ανθρωπότητα. Μόνο που δεν υπάρχει τίποτε περισσότερο ιδεολογικό από αυτό που αυτοθαυμάζεται σαν μη ιδεολογικό ή και αντιιδεολογικό. Και τίποτε αντιδραστικότερο, με την παλιά, σαφή σημασία της λέξης.
Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε, να μην αφήσουμε μορφώματα στυλ Μώραλη στον Πειραιά, Γκερέκου στην περιφέρεια και άλλων ανεξάρτητων στα καθ’ ημάς να νικήσουν, αλλά να τους νικήσουμε εμείς.

1 σχόλιο:

  1. ...Πολλούς θ’ ακούσεις να μιλούν
    σήμερα για αυτοτέλεια,
    μα εις το βάθος του μυαλού
    κρύβεται ιδιοτέλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή