Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ, ΟΠΩΣ ΑΡΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΟΥΛΑ



ΠΑΠΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
1 πάπια 1 ½ - 2 κιλά περίπου
5 - 6 πορτοκάλια
4 κουταλιές λάδι η βούτυρο
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι λικέρ Grand Marnier
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
2 κουταλιές βούτυρο
1 κουταλιά αλεύρι
Αλάτι - Πιπέρι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε την πάπια σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντάς την διαρκώς για 15 λεπτά και στη συνέχεια την σβήνουμε με το 1/2 φλιτζάνι λικέρ, προσθέτουμε αλατοπίπερο και την ψήνουμε για 30-40 λεπτά γυρίζοντας την διαρκώς στην κατσαρόλα. (Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό, για να μην μας καεί).
Βγάζουμε την πάπια και την διατηρούμε ζεστή σε μια πιατέλα.
Καθαρίζουμε 3 πορτοκάλια, κόβουμε την φλούδα τους σε μπαστουνάκια, τα ζεματίζουμε για 4-5 λεπτά σε βραστό νερό τα στραγγίζουμε, ενώ επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για να ξεπικρίσουν και τα κρατάμε για το σερβίρισμα.
Τα πορτοκάλια που ξεφλουδίσαμε τα στύβουμε.
Ξεφλουδίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε εγκάρσιες φέτες πάχους 5-7 χιλιοστών.
Στην κατσαρόλα που μαγειρεύαμε προσθέτουμε το ξίδι, τον ζωμό, το χυμό των πορτοκαλιών και το υπόλοιπο λικέρ και τα σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 10-15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ξανθαίνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την σάλτσα για να δέσει και βάζουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και μόλις πάρουν μια βράση και χρώμα τις αφαιρούμε.
Σερβίρουμε την πάπια ζεστή σε πιατέλα στολισμένη με τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού και τις φέτες πορτοκαλιού γύρω-γύρω και την περιχύνουμε με την σάλτσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου